Liitto

SAL:in ja HSY:n yhdistyminen myötätuulessa

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton ja Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen yhdistymishanke etenee. Yhdistymistä on selvitetty viime kesästä saakka.

Yhdistysten syksyllä perustama yhteinen selvitysryhmä selvittää parhaillaan vastauksia käytännön kysymyksiin. Ryhmässä tutkitaan muun muassa, perustetaanko SAL:n ja HSY:n tilalle kokonaan uusi yhdistys vai lakkautetaanko niistä toinen, sekä millaisella mekanismilla jäsenet ja yhdistysten varallisuus siirtyvät uuteen yhdistykseen.

”Olemme olemassa jäseniämme varten. On ilman muuta selvää, että isompi yhdistys pystyy tarjoamaan jäsenilleen enemmän palveluja”, SAL:n puheenjohtaja Taru Taipale sanoo.

Yhdistykset harkitsevat parhaillaan muuttoa toisiin tiloihin Hakaniemen toimistosta. Virallista päätöstä asiasta ei ole vielä tehty.

Manu Haapalainen

OIKAISU: Toisin kuin painetun Journalistin 14/2015 uutisessa kerrotaan, SAL:n ja HSY:n hallitukset eivät ole vielä tehneet päätöstä siitä, esittävätkö ne yhdistyksien yhdistymistä. Yllä olevasta uutisesta on poistettu väärä tieto.

Journalistin toimitus

Lue lisää aiheista: