Kuolleita

Kuntalaisten puolella

Kuolleita: Liisa Merenheimo

Toimittaja Liisa Merenheimo (ent. Hujanen) kuoli sairauskohtaukseen kotonaan Iisalmessa 4. toukokuuta. Hän oli syntynyt Pulkkilassa 25. heinäkuuta 1953.

Liisa aloitti työuransa Iisalmen Sanomissa 1974. Sitä ennen hän oli opiskellut kaksi vuotta Oulun kauppaopistossa ylioppilasosastolla. Tiedotusoppia hän opiskeli Tampereen yliopistossa.

Eläkkeelle Liisa jäi erikoistoimittajan tehtävistä 2008 sairauksien jo vietyä hänen voimiaan, mutta ei elämäntahtoa eikä -iloa.

Työuransa alkuaikoina Liisatyöskenteli Iisalmen Sanomien uutistoimituksessa. Sittemmin hän toimi kunnallistoimittajana ja tuurasi vuorollaan toimituspäällikköä ja toimitussihteereitä.

Viimeiset työvuotensa hän toimi sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä koulutusasioihin erikoistuneena toimittajana. Töitä hän teki myös freelancerina.

Aidosta kiinnostuksestaseuraamiaan asioita kohtaansekä kuntalaisten puolellaolemisesta Liisa ansaitusti palkittiin. Hän sai Savo-Kainuun journalistiyhdistyksen vuoden 2003 journalistipalkinnon. Jo aiemmin Tehy oli palkinnut hänet Tehyläiset työssään -juttusarjasta.

Työpaikalla Liisan matalalta taajaan soinut nauru valaisikaikkien päivän ja pani tapahtuneet oikeisiin mittasuhteisiin.