Journalismi

Tähtäimessä palkinto

Eero Lampisen kuvitus Journalistiin kisaa vuoden 2014 parhaan tittelistä.

Helsingin kaupungintalon Virka-galleriassa on esillä kahden vuoden välein jaettavien Kieku, Kaiku ja Kukko -kuvituspalkintojen voittajien, Kristiina Louhen, Anna Emilia Laitisen ja Laila Nevakiven töitä.

Näyttelyssä voi myös osallistua äänestykseen vuoden 2014 parhaasta yksittäisestä kuvituksesta. Yksi kolmesta ehdokkaasta on Eero Lampisen kuvitus Journalistin 3/2014 kansijuttuun, jossa kerrottiin median jahtaamiksi joutuneista päättäjistä. Lampinen päätyi rakentamaan kuvan hevosen samaisen Journalistin numeron keskeneräisistä leiskoista.

”Muistan, että aihe tuntui vähän hankalalta. En halunnut tehdä poliitikkokarikatyyrejä, eikä toimituksesta saamani idea maalitaulusta myöskään hirveästi inspiroinut. Sain idean ratsusta kun sattumalta googlasin kuvia samuraista.”

Lampinen korostaa tunnustusten ja esilläolemisen olevan kuvittajalle elinehto. Kotimaista kuvittajakentää hän ylistää poikkeuksellisen laadukkaaksi.

”Kuvittaminen on välillä vähän yksinäistä hommaa, se vaatii paljon aikaa ja tilaa ajatuksille. Suomessa on niin hiljaista ja tylsää, että ihmiset pystyvät panostamaan kuvitusten tekemiseen.”

Kuvituspalkinnot 2015, Helsingin kaupungintalolla 31. 5. saakka.