Kuolleita

Peloton toimittaja

Kuolleita: Antti Tiri.

STT:n toimittaja Antti Tiri kuoli 36-vuotiaana äkilliseen sairauteen Sydneyssä Australiassa 8. maaliskuuta Sydneyn aikaa. Hän oli syntynyt Haukiputaalla 19. joulukuuta 1978.

Antti eli suurella sydämellä elämästä nauttien. Hän säteili hyvää tuulta ja energiaa, joka tarttui. Työkavereita hän kehui ja kannusti myös kahden kesken.

Antti oli sinnikäs sekä työssä että sen ulkopuolella. ”Taistelija. Hän ei koskaan antanut periksi, oli kyse ottelusta tai alkuverryttelystä”, sanoo Antin kanssa superpesistä pelannut ystävä.

Antin tunneäly ja sosiaalinen pelottomuus tekivät vaikutuksen. Juttumatkat veivät Afganistaniin ja Krimille, jossa kohteliaat, tinkimättömät kysymykset hermostuttivat pienet vihreät miehet.

Upseeritausta näkyi työpaikallakin. Kerran Antti käski koko osaston siivoamaan työpöydät kello 14:ään mennessä, jolloin hän tarkastaisi ne. Toisaalta kun Antti aloitti uutispäällikkönä, hän kertoi alaisilleen olevansa vielä vihreä ja pyysi tukea.

Antti oli luotettava ystävä, jolle oli helppo puhua. Lapsia hänellä ei ollut, mutta hän rakasti monen muun lapsia, kuten hekin häntä. Antti lensi viimeisen kerran kotiin Australiasta arkussa ystäväperheen neljävuotiaan pojan antama Batman-nukke rintataskussa.

Kirjoittajat ovat Antti Tirin ystäviä ja kollegoja.

Lue lisää aiheista: