Liitto

Keskustelun taitaja

Hilla Blomberg on Ylen ohjelmatyöntekijöiden uusi puheenjohtaja.

Hilla Blomberg, 55, on Ylen ohjelmatyöntekijöiden uusi puheenjohtaja. Aiemmin hän on toiminut YOT:n Pasilan osaston varapuheenjohtajana ja Ylen henkilökuntayhdistyksen hallituksessa. Blomberg työskentelee TV1:n Aamusydämellä-ohjelman toimittajana ja juontajana. Aiemmin hän on työskennellyt ajankohtais-, urheilu- ja nuortenohjelmien toimittajana radiossa ja televisiossa.

Mitkä asiat ovat Ylessä työntekijöiden näkökulmasta
hyvin?

Olemme sitoutuneita ja teemme laadukasta työtä. Kaikki eivät saa kunniamainintoja, mutta ohjelmat keräävät silti paljon katsojia, kuuntelijoita ja jopa klikkauksia. Yleisösuhde on hyvä.

Missä on korjattavaa?

Luottamus on kärsinyt muutoksissa ja yt-neuvotteluissa. Ohjelmatyöntekijät eivät ole muutoksia vastaan, mutta haluamme varmistaa, että niiden kanssa jaksetaan arkisessa työssä. Yhtiön päätösten on oltava läpinäkyviä ja avoimia. Työssä tasapainoillaan broadcastingin ja netin välillä, ja palveltavien joukko laajenee. Työnjakoa pitää miettiä.

 

Miten YOT pääsee parhaiten vaikuttamaan?

Pitää päästä mukaan foorumeille, joilla asioista puhutaan. Ylellä on myös meneillään uusi työkulttuurihanke, Ylen hyvä työpäivä. Siihen liittyy tapaamisia, joissa luottamusmiehet pääsevät esittämään näkemyksensä.

 

Miten haluaisit muuttaa yhdistyksen toimintaa?

En ole vielä huomannut muutettavaa. Toiminnan pitää olla sellaista, että ihmiset jaksavat käydä hallituksen kokouksissa ja löytävät kanavia keskustella ja vaikuttaa. Kriiseissä ollaan aktiivisimpia, mutta yhteistyö on tärkeää aina. On tärkeää pitää yhdessä myös hauskaa.

 

Miten jäseniä voi aktivoida?

Järjestämällä muutakin kuin asiatapahtumia. Myös seminaarit ja työn tekemiseen liittyvät koulutukset ovat hyviä. Ihmiset tulevat mukaan, kun kokevat saavansa jotain. Kaikki eivät
aina ehdi toimintaan, mutta silloinkin on hyvä tietää, että apua saa, kun sitä tarvitaan.

 

Mitä ajattelet Yle-kritiikistä?

Se on täysin kohtuutonta, ja siihen liittyy ihan älyttömiä heittoja, jotka eivät pohjaudu mihinkään. On raskasta, että yksittäiset toimittajatkin joutuvat vastaamaan siihen. Tavallaan katkeruuden ymmärtää, kun Ylen rahoituspohja on mikä on. Silti median murros ei ole Ylen aiheuttama.

 

Onko Yle tehoton?

Ei ole, minkä näkisi, jos tulisi seuraamaan vaikka toimittajan työpäivää. Mutta väärällä tavalla tehokas ei kannata olla, silloin kärsii laatu ja luotettavuus.

 

Millaisen puheenjohtajan YOT sinusta saa?

Olen keskustelutaitoinen ja helposti lähestyttävä, jos tilanteessa ei juuri ole tuli peffan alla. Olen joukkuepelaaja, ja tykkään innostaa porukkaa tekemään yhdessä. Pykälissä voi olla vähän opettelemista. Neuvottelutilanteissa tarvitaan hahmotuskykyä. Ilkeä peli niissä olisi vaikea paikka.

 

Olet kokenut pahan työuupumuksen. Mitä se opetti?

On pitänyt oppia elämään tässä hetkessä ja sanomaan ei. Nyt sanoin yhdistykselle kyllä, mutta käytän eitä sitten jossain toisaalla.