Kuolleita

Toimittajapersoona

Kuolleita: Rauni Ojamies.

Rauni Ojamies kuoli 14. marraskuuta Mäntyharjulla, 86-vuotiaana.

Ojamies oli maatalon sisarussarjasta vanhin. Hän aloitti keskikoulun Mikkelissä, mutta se jäi kesken. Hän meni Otavan Opistoon ja sitten töihin.

Toimittajana Ojamies oli todellinen persoona. Kouvolan Sanomien aluetoimittajana Myllykoskella työskennellyt Ojamies teki tiettäväksi, miten mihinkin tilaisuuteen piti pukeutua. Helposti kävi niin, että kokematon toimittaja tunsi olevansa keikalla väärissä vaatteissa. Ojamiehellä oli itsellään milloin kansallispuku, milloin tyylikäs jakkupuku, milloin metsästysmajalle tai onkikilpailuihin soveltuvat retkikamppeet.

Toinen puoli persoonallisuutta oli sydämellisyys. Ojamies kutsui ojennuksensakin kohteina olleita nuoria toimittajia illalliskekkereihin, ja kekkereitä oli usein. Hän kehotti perheellisiä huolehtimaan perheestään, hän muisti toivottaa huonoon keliin lähtijälle turvallista kotimatkaa. Osansa sydämellisyydestä saivat myös sisarusten lapset.

Vapaa-aikanaan Ojamies oli intohimoinen lukija, taiteen ja kauneuden rakastaja. Partiotoiminta oli niin lähellä hänen sydäntään, että hän oli Kymenlaakson partiopiirin lippurahaston ensimmäinen lahjoittaja.

Kirjoittaja sai nuorena niin ojennusta kuin kekkerikutsuja.

Lue lisää aiheista: