Kuolleita

Idearikas ja vauhdikas toimittaja

Kuolleita: Ellinora Ylipoussu

Ellinora Ylipoussu kuoli pyhäinpäivänä 1. marraskuuta 2014 Helsingissä Suursuon sairaalassa.

Hän syntyi vuonna 1931 kuusamolaisen, nelilapsisen perheen nuorimmaisena. Koillismaalaiset juurensa hän tunsi omikseen, vaikka ei siellä lapsuuden jälkeen enää asunutkaan. Ellinora aloitti toimittajan uransa Kainuun Sanomissa vuonna 1952. Hän teki varsinaisen elämäntyönsä Sanomissa toimittajana ja toimituspäällikkönä: Viikkosanomissa, Helsingin Sanomissa, monet vuodet Me Naisissa ja viimeksi ET-lehdessä.

Ellinora oli aina valmis kokemaan uutta. Kaikesta eteen tulevasta hän otti selvää, oli sitten kyse historiasta, ravintoloista, kirjoista tai putkiremontista. Hän sai kiitosta idearikkaana ja vauhdikkaana toimittajana. Kieli ja murteet kiinnostivat. Tavallisten naisten asema ja arki olivat tärkeitä aiheita, mutta kuninkaallisetkin kuuluivat itsestäänselvästi naistenlehden toimittajan yleissivistykseen.

Ellinora oli vilkas, avarakatseinen ja avoin ihminen. Hänestä tuli helposti keskipiste juhlissa, joita hän usein innostui piristämään laulullaan.

Tyttären ja lastenlasten lisäksi sukulaisten ja ystävien joukko jäi kaipaamaan värikästä persoonaa.

Kirjoittaja on Ellinora Ylipoussun ystävä ja entinen työtoveri.