Nimitys

Sirpa Puhakka

Nimityshaastattelu. Sirpa Puhakka on nimitetty Kansan Uutisten päätoimittajaksi.

Sirpa Puhakka aloittaa Kansan Uutisten päätoimittajana vuoden 2015 alussa. Puhakka on työskennellyt puolue-, toimitus- ja tiedotustehtävissä. Hän toimi Vasemmistoliiton puoluesihteerinä kaksi kautta vuoteen 2013 ja on Helsingin kaupunginhallituksen sekä -valtuuston jäsen.

Miksi palaat journalismin pariin?
Politiikassakin olisi ollut ihan hyvä jatkaa, mutta toinen vahvuuteni on journalismi ja siihen on vielä paloa. Haluan nyt mennä katsomaan politiikkaa pöydän toiselta puolelta.

Miten journalismin ja politiikan ideaalit suhtautuvat toisiinsa?
Pidän tärkeänä, että Kansan Uutiset toimii ja nostattaa keskustelua itsenäisesti. Jos puoluetoimisto määrittelisi sen linjan, ei syntyisi elävää lehteä eikä hyvää journalismia. Toki ihmisillä on toiveita jutunaiheista ja kritisoitavaakin, mutta se on kestettävä ja vedettävä toimituksen kanssa sovittua linjaa.

Millaiseen journalismin maailmaan palaat?
Entistä haastavampaan. Kasvunäkymä on verkon puolella. Se on sikäli huolestuttavaa, että verkossa ollaan vähemmän keskittyneitä ja syvällisiä.

Mikä on Kansan Uutisten rooli Vasemmistoliiton yhteydenpidossa kannattajiinsa?
Puolueella on oma viestintänsä, ja Kansan Uutiset tekee itsenäistä journalismia. Lukijoissa on puolueen kannattajia, vasemmistolaisesti suuntautuneita ja laajasti yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneita.

Kauanko Kansan Uutisilla on printtiversio?
Printti tarvitaan ehdottomasti, se ja verkko täydentävät toisiaan. Printtiin satsataan sillä tavalla, että saadaan taustoittava laatulehti, joka on vasemmistolaisen keskustelun kärjessä.

Arviosi puoluelehdistön tulevaisuudesta?
Puoluelehdistön historia on lakkautusten historiaa, mutta mielestäni niillä on tulevaisuudessa elintilaa. Verkko on mahdollisuus laajentaa kontaktipintaa. Huoleni on se,
miten tuleva hallitus kohtelee tiedotus- ja viestintätukea. Se on sananvapaudelle ja moniäänisyydelle tärkeä.

Miten kulutat mediaa?
Päävälineeni on printti. Sen rinnalla on verkko, jota on helppo käyttää kulkiessa. Olen suuntautunut seuraamaan asiajournalismia ja politiikkaa. Luen lehtiä, jotka taustoittavat asioita.