Liitto

Pressiklubin viimeiset bileet

Toimittajien kokoontumispaikka etsii uusia tiloja.

Oletko koskaan käynyt Helsingin rautatieaseman Pressiklubilla? Nyt on viimeinen tilaisuutesi. Klubi sulkee ovensa marraskuun lopussa, koska tilaa hallinnoiva
Avecra haluaa klubikabinetin tuottoisampaan käyttöön.

Lehdistöklubi ei ole maksanut tilavuokraa. Avecra on kuitenkin saanut säännöllisiä catering-tuloja klubilla järjestetyistä tilaisuuksista. Pressiklubin puheenjohtaja Jari Mäkäräinen uskoo, että rahoille löytyy uusi ottaja, ja klubille uusi tila.

”Ravintoloilla ja hotelleilla ei ole tässä taloustilanteessa liikaa asiakkaita. Eiköhän jostain löydy kabinetti.”

Vuonna 1962 perustettu Helsingin Kansainvälinen Lehdistöklubi on sijainnut neljässä eri paikassa. Klubi tuli tunnetuksi toimittajien ja yhteiskunnan eliitin kantakuppilana. Pääkaupunkiseudun ravintolamäärän kasvaessa se on muuttunut juottolasta ammatillisten keskustelutilaisuuksien areenaksi. Ainakin yhdet bileet klubilla silti vielä järjestetään: läksiäiset.

Pressiklubin läksiäiset 26. marraskuuta kello 17.30. Vapaa pääsy SJL:n jäsenille. 18. marraskuuta kello 17.30 klubilla on SJL:n puheenjohtajatentti.

Korjattu 10.11. kello 14.30 – Pressiklubin läksiäiset pidetään maanantaina 26. marraskuuta, ei sunnuntaina 30. marraskuuta, kuten jutussa aiemmin luki.