Liitto

Puhetta rajanvedosta

Journalismin päivän kiinnostavimpiin paneelikeskusteluihin kuuluu Politiikan toimittajat ry:n järjestämä Ajojahtia vai journalismia? -sessio.

Mediakeskus Lumeessa järjestettävän Journalismin päivän kiinnostavimpiin paneelikeskusteluihin kuuluu Politiikan toimittajat ry:n järjestämä Ajojahtia vai journalismia? -sessio, jossa toimittajat Tommi Parkkonen, Martta Nieminen ja Timo Haapala ruotivat suomalaista poliittisen journalismin kulttuuria kohuissa marinoitujen Heidi Hautalan, Laura Rädyn ja Timo Soinin kanssa.

Paneelia johtaa politiikan toimittajien puheenjohtaja, MTV:n Mari Haavisto.

”Tarkoitus ei niinkään ole käsitellä aihetta yksittäisten keissien kautta vaan linjata, missä rajat menevät”, hän ennakoi.

Haavisto arvioi, että jokainen suomalainen politiikan toimittaja pystyy kyllä myöntämään ylilyöntejä joskus tulleen. Siitä huolimatta suomalainen julkisuus on kohtuukilttiä, Lontoosta tavoitettu Haavisto sanoo.

”Kyllähän esimerkiksi täällä Englannissa julkisuus on räävittömämpää. Mutta nykypäivän vaateisiin kuuluu, että jokainen skuuppi lainataan netissä heti muihinkin lehtiin. Kohuja
voi syntyä puoliksi huomaamattakin.”

Journalismin päivä pe 17. 10. Mediakeskus Lume.
Ajojahtia vai journalismia -paneeli kello 15.00.

Lue lisää aiheista: