Media-ala

I-Mediat aloittaa muutosneuvottelut – uhan alla 15 työpaikkaa 

Ilkka-konserniin kuuluva I-Mediat Oy aloittaa muutosneuvottelut, joiden piirissä on sen koko henkilöstö eli 151 työntekijää.


Ilkka-konserniin kuuluva I-Mediat Oy aloittaa koko henkilöstöään koskevat muutosneuvottelut. Neuvottelut voivat johtaa enintään 15 henkilön irtisanomiseen ja koko henkilöstön määräaikaiseen lomauttamiseen.  

I-Mediat julkaisee maakuntalehti Ilkka-Pohjalaista, viittä paikallislehteä sekä kahta kaupunkilehteä.  

Ilkka-Pohjalaisen Vaasan pääluottamushenkilön Jukka Porolan mukaan irtisanomisuhka ei tämänhetkisen tiedon mukaan koske toimituksellista henkilöstöä, mutta lomautusuhka koskee. 

”Tietenkään ihmiset eivät kovin innostuneesti ota tietoa muutosneuvotteluista vastaan. Totta kai uutinen aiheuttaa huolta”, Porola sanoo. 

Porolan mukaan muutosneuvotteluja ei osattu aktiivisesti odottaa, mutta eivät ne täysin puskastakaan tulleet. Alan tämänhetkinen tilanne tiedetään. 

”Kun iImoitusmyynti ja paperilehden tilaukset vähenevät, ei ole vaikea laskea, että johonkin se saattaa johtaa.” 

I-Medioiden julkaisemia paikallislehtiä ovat Jurvan Sanomat, Järviseutu, Komiat, Suupohjan Sanomat ja Viiskunta. Sen kaupunkilehtiä ovat Seinäjoella ilmestyvä Epari ja Vaasassa ilmestyvä Vaasa

Muutosneuvottelut alkavat tiistaina 2. huhtikuuta ja niiden piirissä on kaikkiaan 151 työntekijää. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa. 

Edelliset muutosneuvottelut I-Medioissa käytiin vuonna 2019. Silloin sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen yhdistettiin. Neuvottelujen seurauksena irtisanottiin 26 työntekijää, joista kuudelle tarjottiin uutta tehtävää. Myös molempien lehtien aiemmat päätoimittajat jäivät pois tehtävistään.

Nyt alkavista muutosneuvotteluista kertoi ensimmäisenä Ilkka-Pohjalainen.