Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät – 26 henkilöä irtisanotaan

Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät. Uuden lehden nimi ja päätoimittaja kerrotaan perjantaina. Kuva: Heli Saarela

I-Mediat Oy:n julkaisemat Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät. Uuden lehden nimi, lanseerausajankohta ja päätoimittaja julkistetaan perjantaina 22. marraskuuta.

Lehtien yhdistymisen seurauksena 26 ihmistä irtisanotaan. Työntekijöitä irtisanotaan painotoiminnasta, sisällöntuotannosta ja kaupallisista toiminnoista. Vähennysten yhteenlaskettu vaikutus on noin 28 henkilötyövuotta, kun myös päätoimittajat Satu Takala ja Toni Viljanmaa jäävät pois tehtävistään.

Irtisanottavista kuudelle tarjotaan uutta tehtävää. Henkilöstövaikutukset toteutuvat osin vapaaehtoisratkaisuilla, osa-aikaistamisilla sekä jättämällä määräaikaisia ja vapautuvia toimia täyttämättä. Uusia työsopimuksia on tarjottu neljälle, Ilkka ja Pohjalainen kertovat tiedotteessaan. 

Pohjalaisen toimituksessa Vaasassa maanantai-aamu oli synkkä. Pääluottamusmies Jukka Porola toteaa Journalistille, että 116 vuotta vanha lehtitraditio uhkaa päättyä.

”Lopputulos ei ole aivan niin huono kuin se olisi voinut olla, mutta Vaasan toimituksessa pääluku vähenee viidellä mukaan lukien päätoimittaja. Toivotaan, että uusi lehti tarjoaa ihmisille töitä ainakin joksikin aikaa”, Porola sanoo.

Journalisti kertoi syyskuun lopussa, että rakenneuudistuksen ja toiminnan tehostamisen arvioitiin alunperin johtavan enintään 37 henkilön vähentämiseen.

Lue lisää tästä: ”Ilkka-nimeä ei kannata Vaasassa yrittää” – Ilkka ja Pohjalainen yhdistyvät, 37 työntekijää uhkaa irtisanominen

Nyt toteutuneista henkilöstövaikutuksista kohdistuu I-print Oy:n painotoimintaan noin kaksi henkilötyövuotta, I-Mediat Oy:n sisällöntuotantoon noin 12 henkilötyövuotta ja kaupallisiin toimintoihin noin 13 henkilötyövuotta.

Ilkan ja Pohjalaisen tilaajat saavat jatkossa lehtensä ja digipalvelunsa uudistuvana kahden maakunnan yhteisenä mediana. Uuden sanomalehden nimi ja päätoimittaja kerrotaan tämän viikon perjantaina.

Lehtibrändien yhdistämisellä Ilkka-Yhtymä on kertonut pyrkivänsä vastaamaan entistä paremmin mediakulutuksen ja toimintaympäristön muutokseen. Ilkan ja Pohjalaisen yhteenlaskettu kokonaislevikki vuonna 2018 oli 56 171 kappaletta ja kokonaistavoittavuus 260 000.