Nimitys

Seiskan uusi päätoimittaja haaveilee Sanna Marinin ja Keith Richardsin haastatteluista

Jyrki Huotari, 56, aloitti joulukuussa Seiskan ja Katson vastaavana päätoimittajana. Hän on myös Allerin sisältöjohtaja ja johtoryhmän jäsen. Hän työskenteli aiemmin MTV:llä uutis- ja ajankohtaissisältöjen toimituspäällikkönä, ohjelmapäällikkönä sekä viimeksi kehitys- ja liiketoimintapäällikkönä. Aiemmin Huotari on työskennellyt myös Iltalehdessä.

Mikä veti yhteiskunnallisten uutisten parista viihdeuutisiin?

Aloitin alan työt musiikkitoimittajana. Olen aina seurannut viihdemaailmaa laidasta laitaan työni puolesta ja omaksi ilokseni. Allerille minua veti erityisesti Seiskan ainutlaatuinen brändi, Katson hyötyjournalismi sekä sisältöjohtajan rooli, johon kuuluu myös strateginen kehitystyö.

Millaisen toimituksen olet saanut johdettavaksesi?

Seiskassa ja Katsossa on noin 30 henkeä töissä kahdessa kerroksessa. Toimitus on ammattitaitoinen, eteenpäin katsova ja monimuotoinen. Olen vaikuttunut, miten tarkasti toimitus miettii aiheet, näkökulmat ja sanavalinnat. Myös ilmapiiri on positiivinen.

Arvostavatko muut journalistit Seiskan toimituksen työtä mielestäsi riittävästi?

Muut uutistoimitukset seuraavat tarkasti Seiskan uutisointia. Näin teimme jo Iltalehdessä aikanaan ja tiedän, että muutkin tekevät. Se kertoo arvostuksesta. Itse olen aina arvostanut viihdejournalisteja, koska työ vaatii hyviä verkostoja ja luottamuksellisia suhteita, joiden avulla toimittaja saa omia uutisia. Yleiseen alan arvostukseen en osaa ottaa kantaa.

Mihin suuntaan aiot viedä Seiskan sisältöjä?

Meillä on monia uudistuksia työn alla, mutta nykyinen uutislinja jatkuu varmasti. Monia kiinnostavia ja merkityksellisiä uudistuksia on jo työn alla.

Seiskalla on yli miljoona lukijaa verkossa. Mikä on painetun lehden rooli tulevaisuudessa?

Seiskan ja Katson tulevaisuus on digitaalinen. Siitä huolimatta pidämme kiinni painettujen lehtiemme tilaajakannasta ja irtonumeromyynnistä. Meidän printtilehdillemme on edelleen kysyntää, vaikka se on loivassa laskussa. Digitaalisen jakelun kehittämiseen pitää tietenkin investoida.

Miten määrittelet uutisen ja juorun välisen eron?

Uutinen on uusi yllättävä tieto, juoru taas on huhu tai kuulopuhe. Kaiken minkä me julkaisemme, tarkistamme journalististen prosessien mukaisesti.

Kenen julkkiksen haastattelun ottaisit Seiskaan, jos saisit vapaasti valita?

Sanna Marinin haastattelu olisi tietysti hyvä, mutta tekisimme mielellämme myös Sauli Niinistön, Jenni Haukion, Kimi ja Minttu Räikkösen, Mick Jaggerin, Keith Richardsin ja Ville Valon haastattelut.

Onko Seiska mahdollisesti näiden ihmisten mustalla listalla?

Nämä taitavat olla niin kiireisiä ihmisiä, että eivät taida juuri antaa muutenkaan haastatteluja.

Ketkä ovat tärkeimmät ammatilliset esikuvasi?

Rumban edesmennyt päätoimittaja Rami Kuusinen opasti minua urani alussa, Pekka Karhuvaara palkkasi minut Iltalehteen ja Merja Ylä-Anttila vei Maikkarin uutiset vaikeiden yt-vuosien läpi.

Lue lisää aiheista: