Media-ala

Otavamedia aloittaa taas yt-neuvottelut – vähennystavoite lähes 50 työntekijää

Aikakauslehtiä julkaiseva Otavamedia aloittaa toimintojensa uudelleenjärjestelyjä koskevat yt-neuvottelut. 

“On todella ikävää, että yt-neuvottelut ovat taas käynnistymässä työvoiman vähentämiseksi. Edellisistä yt-neuvotteluista ei ole pitkä aika. Tämä yt-kutsu on karu eritoten siksi, että suunnitellut toimet ovat kaikista kovimpia eli irtisanomisia”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen

Manantaina 31.8. alkavat nuvottelut koskevat koko henkilöstöä ja ne kestävät kuusi viikkoa. Neuvotteluissa keskustellaan irtisanomisista, työtehtävien uudenlleenorganisoinnista sekä muista toimenpiteistä, josta saattavat vaikuttaa henkilöstöön.

Irtisanottavia on alustavan arvion mukaan enimmillään 46 henkilöä. Vielä ei ole tiedossa, miten irtisanomiset kohdistuvat eri työntekijäryhmiin. Otavamediassa työskentelee vajaat 400 työntekijää.  

Otavamedia on voitollinen. Otava-konserniin kuuluvan Otavamedian liikevaihto oli vuoden 2019 tilinpäätöksen mukaan noin 90 miljoonaa euroa. Liikevaihto putosi edellisvuodesta lähes 15 prosenttia, mutta operatiivista liikevoittoa kertyi noin 11 miljoonaa euroa. Vuodesta 2015 Otavamedian liikevaihto on pudonnut noin kolmasosan. Otava-konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 286 miljoonaa euroa. Operatiivinen liikevoitto oli 31,4 miljoonaa euroa.

Neuvotteluiden aloittamisen taustalla kerrotaan olevan mainosmyynnin lasku ja asiakaslehtien heikentynyt tilanne. Yt-neuvottelukutsun mukaan koronapandemia on syventänyt mediamarkkinoiden ahdinkoa entuudestaan.

Otavamediassa käytiin vuosina 2018–2019 seitsemät lähes peräkkäiset yt-neuvottelut. Myös näiden neuvotteluiden syy oli toimintojen uudelleen järjesteleminen. 

Lue lisää aiheista: