Kansan Uutisten toimitus säästyy irtisanomisilta – lomautuksilta ei kuitenkaan vältytty

Kansan Uutiset sai edellisellä vaalikaudella Vasemmistoliitolta tukea 388 000 euroa vuodessa. Tuki on ennellaan ensi vuonna. Jatkosta ei ole tietoa.

Kansan Uutisten yt:t päättyivät. Hallinnosta vähenee yksi työpaikka ja toimittajia lomautetaan. Vasemmistoliiton tuki on ennallaan ainakin ensi vuoden.

Yt:t koskivat 12 työntekijää. Yt-neuvotteluiden tarkoituksena oli säästää 1,5-3 henkilötyövuotta.

Lue Kansan Uutisten oma uutinen tästä.

Toimituksen varaluottamusmies Arto Huovinen kuvailee elokuun lopussa alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluiden lopputulosta ”lähtötilanteeseen katsottuna parhaaksi mahdolliseksi”. Vuodesta 1957 ilmestyneen Kansan Uutisten arkea ovat kuristaneet samat talouden realiteetit kuin monia muitakin tiedotusvälineitä. Uusia tilaajia on entistä vaikeampi haalia ja nykyistenkin median käyttö muuttuu. 

Toimituksen lomautukset alkavat 11.10. ja ne jatkuvat tarvittaessa koko ensi vuoden.

” Osalle tämä tarkoittaa nelipäiväistä viikkoa ja osalle määräaikaisia yhtäjaksoisia lomautuksia. Muutama jää opintovapaalle”, Arto Huovinen sanoo.

Hän vahvistaa sen, mistä Journalistikin kertoi syyskuun alussa: Vasemmistoliiton tuki KU:lle pysyy ensi vuonna samana kuin tänä vuonna. Seuraavaa vuotta koskevia päätöksiä ei ole tehty. Poliittiselle lehdistölle ei enää ole korvamerkittyä valtion tukea, vaan se on osa yleistä puoluetukea.

”Tämä aiheuttaa jatkuvaa epävarmuutta meillä ja varmasti myös muissa poliittisissa lehdissä”, Arto Huovinen sanoo.

Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi Kansan Uutisten toimitus nipistää kaikesta siitä, mistä voi nipistää mahdollisimman paljon lehden sisällön kärsimättä. Kyse on joistakin ostopalveluista sekä paperilehden deadlinen siirtämisestä kahdella tunnilla aikaisemmaksi.

Kansan Uutiset ilmestyy verkossa joka päivä. Viikkolehti ilmestyy perjantaisin.

”Postituksesta tulevan säästön lisäksi tämä auttaa varmistamaan sen, että viikkolehti tulee kaikille tilaajille ilmestymisviikolla. Deadline on nyt keskiviikko klo 16 ja se on jo muutettu keskiviikoksi klo 14.”

Arto Huovisen mukaan nämä säästöt vastaavat yhden henkilön palkkausta sivukuluineen.

Lue lisää: Vasemmistoliitolle vaalivoiton myötä lisää rahaa – puolueen lehdessä silti yt:t