Tommy Pohjola Journalistin toimittajaksi

Journalistin toimituksessa syyskuussa aloittava Tommy Pohjola luonnehtii itseään verkkottuneeksi ja kielitaitoiseksi journalistiksi sekä monikanavaosaajaksi. Kuva: Oliver Bjon

Journalistin määräaikaiseksi toimittajaksi on valittu helsinkiläinen yhteiskuntatieteiden maisteri Tommy Pohjola, 49. Hän aloittaa tehtävässä 2. syyskuuta.

Journalistiliiton hallitus päätti nimityksestä 14. kesäkuuta. Tehtävään haki määräaikaan mennessä 56 ihmistä.

Pohjola on työskennellyt Hufvudstadsbladetissa eri tehtävissä vakituisena työntekijänä vuodesta 1995 lähtien. Hän on tällä hetkellä työskentelyvapaalla Hbl:n uutistoimituksesta.

Hän viimeistelee parhaillaan Helsinki-aiheista valokuvakirjaa. Aiemmin hän on toimittanut neljä kirjaa, joista tunnetuin käsittelee Helsingin metrohankkeen päätöksentekoa. Hän on tutkivien toimittajien yhdistyksen Tutkiva ry:n hallituksen jäsen.

Pohjolalla on monipuolista kokemusta verkkojulkaisemisesta, sosiaalisesta mediasta sekä valo- ja videokuvauksesta. Hbl:n toimittajana ja uutispäällikkönä hän on seurannut eri aloja politiikasta urheiluun.

 

Pohjola on kaksikielinen ja työskentelee sekä suomeksi että ruotsiksi. Hän on innostunut valinnastaan Journalistin toimittajaksi.

”Pääsen fiksuun porukkaan, jonka toivon hyötyvän osaamisestani. Ja että tämä kaikki myös on lukijoille ja Journalistiliiton jäsenille iloksi. Ajankohta on monella tapaa mielenkiintoinen myös, kun pohtii mitä kaikkia asioita toimittajilta yleensä toivotaan ja journalismilta edellytetään”, Pohjola sanoo.

Hän ymmärtää millaisessa paineessa journalismia nykyään tehdään.

”Monia mediataloja kohdanneet yt:t ja erilaisten yleisöjen löytäminen ovat omaltakin kohdalta liike-elämän tuttu prosessi”, Pohjola sanoo.

Pohjola sijaistaa Journalistin toimittajaa Marja Honkosta, joka siirtyy lehden toimitussihteeriksi Manu Marttisen jäädessä kirjoitusvapaalle. Pohjolan työsuhde jatkuu ensi vuoden kesäkuuhun saakka.

Lue lisää aiheista: