Yt:t jatkuvat Otavamediassa – nyt vuorossa asiakaslehdet

Otavamedia on aloittanut jälleen uudet yt-neuvottelut. Kyse on jo seitsemänsistä neuvotteluista vuoden sisään. Tällä kertaa neuvottelut koskevat yritysasiakkaille suunnattuja liiketoimintoja. Niiden piirissä on myös asiakaslehtiä tekevä Otavamedia OMA.

Maanantaina 14. tammikuuta alkaneiden neuvottelujen piirissä on yli sata työntekijää. Työnantaja on ilmoittanut haluavansa vähentää enintään 16 työntekijää. Kuten yhtiön aiemmissakin neuvotteluissa, syynä on toimintojen järjesteleminen uudelleen. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa.

Toimituksellista henkilökuntaa edustavan pääluottamushenkilö Tuomo Lappalaisen mukaan tässä vaiheessa neuvotteluja ei ole vielä selvää, kuinka suuri osa vähennyksestä halutaan tehdä juuri Otavamedia OMA -yksiköstä.

Otavamediassa käydään tällä hetkellä myös toisia yt-neuvotteluja, jotka koskevat kuvaryhmää. Siellä työnantajan ilmoittama vähennystarve on enintään yhdeksän työntekijää.

Kuvaryhmän neuvottelut alkoivat 2. tammikuuta, ja niiden on määrä päättyä tällä viikolla.

Otavamedia on alle vuoden aikana käynyt yt-neuvottelut kaikissa viidessä lehtiperheessään. Aiemmissa neuvotteluissa on vähennetty yhteensä 21 työntekijää. Lisäksi työtekijöitä on osa-aikaistettu ja siirretty muihin tehtäviin.

Toistaiseksi yhtään työntekijää ei ole irtisanottu, vaan yhtiö on hoitanut vähennykset muun muassa tarjoamalla lähtöpaketteja.