Suomen Kuvalehden yt:t päätökseen

Otavamedian vuoden viidennet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Niiden seurauksena Suomen Kuvalehdestä lähtee neljä työntekijää. Pääluottamusmies Tuomo Lappalainen sanoo, että neuvotteluiden ratkaisu ei noudattanut ihan normaalia yt-kaavaa.
“Osa lähtijöistä oli oma-aloitteisesti ilmaissut kiinnostuksensa lähtöpakettiin ja myös saivat sellaisen”, Lappalainen sanoo.

Otavamedia on käynyt tänä vuonna yt-neuvottelut jokaisessa mediaperheessään. Kaikissa viisissä neuvotteluissa vähennystarve on ollut alle kymmenen henkilöä, joten ne on voitu käydä kahdessa viikossa kuuden sijaan.

Viime keväänä alkaneen yt-neuvottelukierroksen aikana Otavamedia on vähentänyt eri yksiköistään yhteensä 21 työntekijää. Lisäksi eri työtehtäviä on osa-aikaistettu ja työntekijöitä on siirretty muihin tehtäviin.

Yt-neuvottelut jatkuvat Otavamediassa ensi vuonna. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut kuvaryhmässään 2. tammikuuta. Työnantajan ilmoittama vähennystarve on enintään yhdeksän työntekijää.