Otavamedian yt:t päätökseen – Aller tähtää 20 hengen vähennyksiin

Aikakauslehtikustantaja Otavamedian yt-neuvottelut päättyivät maanantaina 10. syyskuuta. Neuvotteluiden tuloksena neljän henkilön työt päättyvät ja yksi tehtävä muutetaan osa-aikaiseksi.

Suorilta irtisanomisilta vältyttiin lähtöpakettien avulla. Kaikki lähtijät ovat pääluottamusmies Tuomo Lappalaisen mukaan kokeneita työntekijöitä. Yksi heistä pääsee ikänsä puolesta halutessaan eläkeputkeen.

Neuvottelut alkoivat 20. elokuuta ja kohdistuivat Outdoor ja Tekniikan Maailma -mediaperheisiin, jotka yhdistyivät elokuun alussa. Töiden loppuminen uhkasi yhdeksää henkeä.

Jatkossa yhdistyneen mediaperheen seitsemän lehden sisältöjä tekee yksi toimitus, jota johtaa vastaava päätoimittaja Reijo Ruokanen. Mediaperheeseen kuuluvat  Erä, Metsästys ja Kalastus, Kippari, Vene, Tekniikan Maailma, TM Rakennusmaailma ja Vauhdin Maailma.

Neuvotteluiden lopputulos on samantapainen kesällä käytyjen yt-neuvotteluiden kanssa. Silloin Kodin lehdet -yksiköstä vähennettiin neljä työntekijää ja suorilta irtisanomisilta vältyttiin muun muassa lähtöpaketeilla.
 

Aller Media puolestaan tiedotti perjantaina 7. syyskuuta yt-neuvotteluiden aloittamisesta. Neuvottelut voivat johtaa enintään 20 henkilön irtisanomiseen. Neuvotteluiden tavoitteena on medialiiketoimintojen uudelleenorganisoiminen. Allerin Suomen konsernin toimitusjohtajan Pauli Aalto-Setälän mukaan Aller keskittyy digitaalisiin julkaisualustoihin.

”Samalla arvioimme jatkuvasti, mihin keskitymme, mitkä nykyisistä digitaalisista palveluistamme menestyvät ja mitkä eivät. Mahdollisesti lakkautettavien palvelujen työntekijöille etsitään aktiivisesti uusia tehtäviä”, Aalto-Setälä sanoo.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Markkinointi&Mainonnan haastattelussa Aalto-Setälä sanoi, että ainakin Baana ja Idealista ovat tulossa tiensä päähän. Journalisti kirjoitti lehdistä kesällä 2017.

“Tässä vaiheessa näyttää siltä, että Idealista ja Baana joudutaan lakkauttamaan. Ne eivät hyvästä alusta huolimatta lähteneet lentoon, toisin kuin kasvavat Seiska.fi ja Suomi24, joihin investoimme lisää”, Aalto-Setälä sanoi M&M:lle 7. syyskuuta.
Allerin neuvottelut alkavat 13. syyskuuta ja ne kestävät vähintään kuusi viikkoa.