Otavamedia aloittaa kolmannet yt:t neljän kuukauden sisään

Otavamedia aloittaa yt-neuvottelut tiistaina 18. syyskuuta. Neuvottelut koskevat Seura-mediaperhettä, johon kuuluvat Seura, Kotilääkäri, TV-Maailma ja Viva.

Otavamedian pääluottamusmies Tuomo Lappalainen kertoo, että neuvotteluesityksen mukaan neuvottelujen seurauksena voidaan irtisanoa enintään seitsemän henkilöä.

Kaikkiaan Seura-mediaperheessä on runsaat 30 työntekijää, joista kaikki ovat toimituksellista henkilöstöä. Kun vähennystarve on alle kymmenen henkilöä, yt-neuvottelut voidaan käydä kahdessa viikossa.

Syy yt-neuvotteluihin ei ole taloudellinen vaan tekemisen uudelleenjärjestely. Neuvottelujen edetessä tarkentuu, minkälaisia muutoksia tavoitellaan.

”Ei se [yt-neuvottelut] ihan täytenä yllätyksenä tullut, kun näitä nyt on talossa muualla ollut jo. Mutta totta kai kun sitten konkreettisena se tieto tulee, niin kyllähän se pysäyttää kaikki ne, joita se koskee. Toki sellainen jännitys ja hermostuneisuus on aistittavissa, niin kuin tällaisissa tilanteissa aina”, Lappalainen kertoo.

 

Otavamediassa on käyty hiljattain kahdet muut yt-neuvottelut.

Outdoor- ja Tekniikan maailma -mediaperheitä koskevat yt-neuvottelut päättyivät maanantaina 10. syyskuuta. Neljän henkilön työt päättyivät, ja yksi tehtävä muutettiin osa-aikaiseksi. Yhdistyneeseen mediaperheeseen kuuluvat Erä, Metsästys ja Kalastus, Kippari, Vene, Tekniikan Maailma, TM Rakennusmaailma ja Vauhdin Maailma.

Kodin lehdet -mediaperhettä koskevat yt-neuvottelut puolestaan päättyivät kesäkuussa. Työt loppuivat neljältä henkilöltä. Mediaperheeseen kuuluvat Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö.

Molemmissa neuvotteluissa vältyttiin suorilta irtisanomisilta muun muassa lähtöpakettien avulla.

Kaikkiaan Otavamediassa on viisi mediaperhettä, kolmen jo mainitun lisäksi Suomen Kuvalehti- ja Anna-perheet. Suomen Kuvalehti -mediaperheeseen kuuluvat Suomen Kuvalehti, Kanava ja Parnasso. Anna-mediaperheesen kuuluvat Anna, Kaksplus ja Koululainen.

Journalistin tavoittama Otavamedian toimitusjohtaja Timo Kopra totesi, ettei kommentoi talon sisäisiä asioita.  

Seura-lehtiperheen yt-neuvottelujen alkamisesta kertoi ensimmäisenä Markkinointi & Mainonta.