Suomen Kuvalehden päätoimittaja: SK:n jutuissa ei virheitä

Suomen Kuvalehden päätoimittaja Ville Pernaa. Kuva: Pasi Leino

Suomen Kuvalehti julkaisi 22. elokuuta artikkelin, jossa käsiteltiin Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajaa Elina Grundströmiä ja hänen johtamiensa työyhteisöjen ongelmia.

Jutun jälkeen Journalisti haastatteli Grundströmiä aiheesta.

Journalistin artikkelissa Grundström sanoo, että SK:n jutussa on hänen näkökulmastaan useita asiavirheitä. Myös SK:n vuonna 2016 julkaisemassa, JSN:n toimintaa käsittelevässä jutussa on Grundströmin mukaan hänen näkökulmastaan useita virheitä.

SK:n päätoimittaja Ville Pernaa kommentoi asiaa Journalistin pyynnöstä:

”Elina Grundströmin toistuvat väitteet SK:n JSN-juttujen lukuisista asiavirheistä eivät pidä paikkaansa. Grundströmin mukaan jutuissa on hänen näkökulmastaan useita virheitä. Asiavirheet eivät kuitenkaan ole näkökulmakysymyksiä.

Julkisissa kommenteissaan Grundström on yksilöinyt yhden asiavirheen.

Hän toteaa Journalistissa, että SK:n vuoden 2016  artikkeliin ‘jäikin näkökulmastani virheitä, esimerkiksi syyt siitä, miksi työsuhteeni Vihreässä Langassa päättyi’.

Vuonna 2016 julkaistussa SK:n artikkelissa Grundströmin Vihreästä Langasta lähdön syitä kommentoidaan seuraavasti:

‘Grundström oli vuonna 2010 jättänyt Vihreä Lanka -lehden päätoimittajan tehtävät myrskyisissä merkeissä. Hän itse kiistää henkilöstöongelmat.’

Kummassakaan SK:n jutussa ei väitetä, että Grundström olisi saanut potkut Vihreän Langan päätoimittajan tehtävistä.

Grundström ei ole lähettänyt kummastakaan Suomen Kuvalehden JSN:ää käsittelevästä jutusta oikaisupyyntöä.

Hän on kuitenkin lähettänyt elokuussa 2018 julkaistuun juttuun vastineen. Sitä ei ole toistaiseksi voitu julkaista, koska vastineen tekstiä on vielä käytävä Grundströmin kanssaan läpi. Kun vastineen epäselvyyksiin on saatu selvyys, julkaisemme sen mielellämme. Perjantaina 31.8. ilmestyvässä SK:ssa julkaistaan aiheesta kaksi kirjettä, joissa kritisoidaan SK:n jutussa esitettyjä näkemyksiä. Emme siis halua sensuroida vaan jatkaa keskustelua.”

Pernaa kommentoi muun muassa Journalistin artikkelia laajemmin SK:n 29. elokuuta julkaistussa näkökulmatekstissään.