Aamulehden Jouko Jokinen Ylen johtoon

Jouko Jokinen, 58, on valittu Ylen uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi. Hän aloittaa uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana joulukuun alkuun mennessä.

“Haluan olla rakentamassa vielä laadukkaampaa ja kaikille suomalaisille tärkeää uutispalvelua. Henkilökohtaisesti olen iloinen saadessani tällaisen mahdollisuuden. Tehtävä ei tule olemaan helppo, sillä Yleen kohdistuu suuria odotuksia ja toiveita. Otan tehtävän uteliain ja nöyrin mielin vastaan”, Jokinen kommentoi valintaansa Ylen tiedotteessa.

Jokinen on työskennellyt Aamulehden päätoimittajana elokuusta 2010 lähtien. Päätoimittajana Jokinen on osallistunut aktiivisesti julkiseen keskusteluun journalismista ja hänen linjauksensa ovat saaneet myös kritiikkiä. Jokinen on muun muassa arvostellut suorasukaisesti Aamulehden Julkisen sanan neuvostolta saamaan langettavaa päätöstä, vaikka on korostanutkin, ettei arvostelun tarkoitus ole vähätellä JSN:n merkitystä.

Ennen Aamulehteä Jokinen työskenteli Satakunnan Kansan päätoimittajana sekä kustantajana ja Helsingin Sanomissa toimituspäällikkönä, uutispäällikkönä ja toimittajana. Koulutukseltaan Jokinen on humanististen tieteiden kandidaatti. Hän opiskeli Jyväskylän yliopistossa kotimaista kirjallisuutta. Jokinen on myös käynyt Sanomien Toimittajakoulun.

Ylen hallitus perusteli valintaa Jokisen pitkällä journalistisella kokemuksella. Ylen toimitusjohtaja Lauri Kivisen mukaan Jokinen saa merkittävän roolin uutisorganisaation kehittämisessä, ja häneltä odotetaan tuoretta näkemystä yhtiön johtamiseen. 

Kuva: Laura Vesa