Svenska Yle aloittaa yt-neuvottelut

Yle aloittaa yt-neuvottelut ruotsinkielisessä sisältöyksikössä Svenska Ylessä 15. maaliskuuta 2017. 

Yhtiön 9. maaliskuuta julkaiseman tiedotteen mukaan neuvottelut koskevat Svenska Ylessä 161 vakituisessa työsuhteessa olevaa henkilöä. Neuvottelujen piirissä olevat tehtävät ovat pääosin uutisten ja fakta och fiktionin toimituksissa sekä julkaisemisesta ja kehittämisestä vastaavilla osastoilla.

Alustavan suunnitelman mukaan enintään 35 neuvottelujen piirissä olevista nykyisistä tehtävistä lakkaisi. Toteutuessaan suunnitelma johtaisi enintään 18 henkilön irtisanomiseen. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Yt-neuvottelujen taustalla on parlamentaarisen Yle-työryhmän linjaus, jonka mukaan Ylen tulee vähentää omaa tuotantoa ja lisätä palveluostoja. Taustalla on myös suomalaisten muuttunut mediankäyttö.

“Teemme Svenska Ylellä samanaikaisesti isoja muutoksia sekä tehtäviin että organisaatioon. Ensi vuonna keskitämme voimavaroja entistä enemmän draamaan, nuoriin, lapsiin ja Yle Areenaan. Terävöitämme journalistisia tavoitteitamme. Haluamme kehittää Svenska Yleä niin, että olemme suomenruotsalaisille yhtä tärkeä tulevaisuudessakin”, sanoo Svenska Ylen johtaja Marit af Björkesten.

Lue lisää aiheista: