Mediahub vähentää yhdeksän henkilöä

MTV3-kanavalle uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 16. marraskuuta. Lopputulos on, että työntekijöiden määrä vähenee yhdeksällä henkilöllä. Näistä kahdeksan on Journalistiliiton jäseniä. Heistä kuusi henkilöä irtisanotaan suoraan ja kahden työsuhde päättyy eläkejärjestelyin.

Lisäksi koko Mediahubin henkilöstö lomautetaan ensi vuonna 14 päivän ajaksi. Yritys myös vähentää verkkoon tehtävien juttujen määrää ja supistaa arkistointipalvelujaan.

Emoyhtiö MTV Oy ja Mediahub ovat sopineet, että Mediahub tuottaa edelleen uutisia MTV3-kanavalle sekä mtv.fi-sivustolle viiden vuoden ajan. MTV Oy kuitenkin leikkaa uutispalvelun ostosummia useilla miljoonilla euroilla.

Neuvottelut käytiin nopeasti, alle kolmessa viikossa. Tämä oli mahdollista, koska irtisanomistavoite oli alle kymmenen. Journalistiliiton jäseniä edustavan MTV:n ohjelmatyöntekijöiden eli MOT ry:n luottamusmies Kari Pyrhönen luonnehtii päättyneitä yt-neuvotteluja turhauttaviksi.

”Työnantaja oli jo neuvottelujen alkaessa naulinnut vähennystavoitteen tässä tapauksessa maksimiin eli yhdeksään. Tästä ei ollut neuvotteluvaraa. Pehmennyksiksi saatiin sentään inhimillisiä eläkeratkaisuja ja joillekin irtisanotuille vähän parempaa tukea kuin laki vaatii”, Pyrhönen sanoo.

Kyseessä oli jo toiset yt-neuvottelut keväällä 2015 perustetussa Mediahubissa. Yrityksestä on sen puolitoistavuotisen historian aikana vähennetty 54 vakituista tai määräaikaista työntekijää.