MTV:n uutisissa jälleen yt-neuvottelut

MTV:lle uutisia tuottava Mediahub Helsinki aloittaa taas yt-neuvottelut. Työnantajan tavoitteena on vähentää enintään yhdeksän työntekijää. Taustalla on MTV Oy:n leikkaus uutisten tilaussopimuksesta.

MTV Oy on tänään ilmoittanut uutisten tilaamisesta Mediahub-yhtiöltä viiden vuoden sopimuksella. MTV kuitenkin tilaa Mediahubilta uutisia lähivuosina huomattavasti nykyistä pienemmällä summalla kuin tällä hetkellä. Leikkaus johtaa yt-neuvotteluihin Mediahubissa.

Yt-neuvottelut alkavat ensi tiistaina ja kestävät vain kaksi viikkoa, koska vähennystavoite on alle 10 henkilöä. Lisäksi työnantajan tavoitteena on lomauttaa koko henkilökunta kahdeksi viikoksi ensi vuoden aikana.

Parhaillaan neuvotellaan myös MTV:n ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimuksesta. Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen huomauttaa, että yt- ja tes-neuvottelut eivät saa vaikuttaa toisiinsa

”Nämä kaksi neuvottelupöytää on tarpeen pitää erillään.”

Mediahub Helsinki Oy:ssa työskentelee tällä hetkellä vakituisina ja määräaikaisina työntekijöinä 87 henkilöä. Näistä liki kaikki ovat journalistisia ohjelmatyöntekijöitä.

Edelliset yt-neuvottelut Mediahubissa käytiin keväällä 2015 heti sen jälkeen, kun emoyhtiö MTV Oy ilmoitti perustavansa Mediahub-uutistuotantoyhtiön. Näiden yt-neuvottelujen ja kesällä 2016 tapahtuneiden ulkoistusten myötä Mediahubista on jo vähennetty 45 työntekijää.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama työryhmä selvittää parhaillaan kaupallisen television uutistoiminnan tulevaisuutta. Edunvalvontajohtaja Savolainen toteaakin, että Mediahubin yt:t tuovat tuolle työryhmälle jälleen lisää painetta uutistoiminnan toimintaedellytysten parantamiseen.