KSF Media vähentää kolmanneksen työntekijöistään

KSF Media aloittaa ensi maanantaina yt-neuvottelut, joilla tavoitellaan 63 henkilötyövuoden vähennystä. Se on noin kolmannes KSF Median koko henkilöstöstä. Neuvottelut kestävät kuusi viikkoa ja päättyvät juhannuksen alla 20. kesäkuuta.

KSF Media teki viime vuonna tappiota lähes seitsemän miljoonaa euroa, ja ennuste tälle vuodelle näyttää sitäkin suurempia tappiolukuja.

Hufvudstadsbladetin haastattelema toimitusjohtaja Jens Berg sanoo, että leikkauksilla pyritään saamaan talous tasapainoon.

”Keskitymme ydintoimintaan, kohdistamme voimavaroja uudelleen ja yksinkertaistamme konsernirakennetta”, Berg toteaa.

Konsernin toimituksellisen henkilöstön pääluottamusmies Johanna Lemström kertoo Journalistille järkyttyneensä yt-kutsusta.

”Väki on yksinkertaisesti sokissa. Emme osanneet aavistaa, että konsernin johto haluaa leikata näin rajusti paikallislehtitoiminnasta pelastaakseen valtakunnallisen sanomalehden. Viidesti viikossa ilmestyvät lehdet muuttuvat kaksipäiväisiksi. Tämä on äärimmäisen surullista ja lyhytnäköistä”, Lemström sanoo.

Parin viime vuoden aikana KSF Median toimituksissa on tehty rajuja leikkauksia, joilla konsernin taloutta ei ole saatu tasapainoon. Konserni aikoo vähentää paperilehtien ilmestymiskertoja, mutta sen lippulaiva Hbl aiotaan pitää seitsemänpäiväisenä.

Lisäys: Pääluottamusmies Johanna Lemströmin kommentti lisätty 4.5.2016 kello 10.