KSF Media byter VD

Barbro Teir slutar med omedelbar verkar som vd och ansvarig utgivare på KSF Media. Ny vd är nuvarande vice vd:n Jens Berg och innehållsdirektör Susanna Ilmoni blir ansvarig utgivare.

Beslutet att Barbro Teir slutar skedde enligt henne själv i ”största samförstånd”.

”Det är ett ömsesidigt beslut. Processen har pågått en tid och slutresultatet är säkert det bästa under rådande omständigheter.”

Barbro Teir tillträdde som vd och ansvarig utgivare i mars 2014. Under hennes tid har KSF Media genomgått flera organisationsförändringar, den ekonomiska utvecklingen har varit negativ och styrelsen har jobbat med strategier för att skapa en hållbar framtid.

Enligt Barbro Teir beror avgången på att hon och bolagets styrelse hade olika synsätt på hur bolaget ska utvecklas. Några detaljer om hur åsikterna skilt sig vill hon inte gå in på.

”Tyvärr kan jag inte konkretisera frågan eftersom det handlar om affärshemligheter och framtidsstrategier. Den nya ledningen gör nu upp en ny strategi som man tror på.”

När Barbro Teir ser tillbaka på de senaste två åren är hon mest nöjd över två saker.

”Tidigare var det flera olika tidningsredaktioner och enheter som jobbade helt isolerat och separat från varandra. I dag är verksamheten mer integrerad. Det har satts igång en utvecklingsprocess som handlar om digital distribution och digital närvaro. Det ska bli intressant att ser hur man jobbar vidare med det.”

I HBL.fi säger Barbro Teir att hon beslutat sig för att ”ta time-out tillsvidare, och med tiden kanske jobba vidare med andra uppdrag inom Konstsamfundet-sfären”.

Vad betyder det?

”Möjligheten har diskuterats med mig. Jag har sagt att jag gärna återkommer i höst och ser vad den möjligheten konkret skulle kunna betyda. Just nu är det för tidigt att säga mer.”

Vad ska du göra nu?

”Just nu tömmer jag min kalender och avbokar en massa möten. Förändringen är mycket konkret. På första gången på länge kommer jag att ha tid att umgås med barn och barnbarn, läsa skönlitteratur och jobba i trädgården medan solen ännu är uppe. Det är en lite ovanlig och omtumlande situation. Jag kommer att ta en paus, fundera på livet och se hur det går vidare.”

KSF Medias styrelseordförande Kaj-Gustaf Bergh vill inte kommentera nyheten för Journalisti. Han går inte att nå per telefon och i ett sms säger han att det är nya vd:n Jens Berg som ger kommentarer.

I Hbl:s nyhet om Teirs avgång säger Kaj-Gustaf Bergh att han nu vill blicka framåt och önskar alla arbetsro.

”Barbro Teir har gjort en kraftfull insats under en svår period. Nu är det dags att gå vidare. Det blir den nya vd:ns sak att utveckla sina tankar om fortsättningen. Jag tror fortsatt att KSF Media har en bra framtid och jag tror på den nya ledningen”, säger Bergh i Hbl.