Kaakon Viestintä irtisanoo, osa-aikaistaa ja leikkaa lomarahoja

Kaakon Viestintä vähentää toimituksistaan 22 henkilötyövuotta yt-neuvottelujen tuloksena. Alkuperäinen vähennystarve oli 28–32 henkilötyövuotta. Suoraan toimituksista irtisanotaan kolme henkilöä.

Pääluottamusmies Helena Rissanen kuvaa neuvottelujen tulosta helpotukseksi. Hän kertoo, että suurin osa vähennyksistä saatiin hoidettua osa-aikaistuksilla sekä sillä, että työnantaja hyväksyi seuraavan kahden vuoden aikana eläkkeelle siirtyvät mukaan vähennyslaskelmiin. Eläköitymisratkaisu edellytti sitä, että henkilöstö luopuu tämän vuoden lomarahoistaan.

”Tällä saatiin säästettyä laskutavasta riippuen 11–13 työpaikkaa. Vaihtoehto oli, että vastaava määrä ihmisiä olisi lähtenyt toimituksista jo tänä keväänä. Silloin olisimme olleet pulassa”, Rissanen sanoo.

Kouvolan Sanomien mukaan yhtiön väki vähenee kaikkiaan 34,5 henkilötyövuodella. Vähennykset koskevat yhteensä 45 henkilöä. Toimitusten lisäksi vähennetään myynnistä, asiakaspalvelusta ja kirjatyöntekijöistä. Rissasen mukaan myös lehtien avustajapalkkioista vähennetään.

”Vaikka työnantaja korostaa lausunnoissaan, että tuotteiden laatu ei muutu, niin kyllähän tällainen vähennys laatuun vaikuttaa. Paikallisuus ei ainakaan lisäänny vaan vähenee, kun lehtien yhteissivut lisääntyvät. Mutta onneksi neuvottelutulokseen saatiin muita pehmennyksiä”, Rissanen kertoo Journalistille.