Barbro Teir syrjään KSF Median johdosta

Barbro Teir jättää välittömästi KSF Median toimitusjohtajan ja kustantajan tehtävän. Toimitusjohtajaksi on nimitetty Jens Berg, joka on tähän asti toiminut varatoimitusjohtajana. Kustantajaksi on nimitetty sisältöjohtaja Susanna Ilmoni.

Teirin mukaan ratkaisu on syntynyt yhteisymmärryksessä hänen ja KSF Median kanssa.

”Järjestelyyn johtanut prosessi on jatkunut jo jonkin aikaa, ja lopputulos on varmasti paras näissä olosuhteissa”, Teir sanoo.

Barbro Teir nimitettiin kustantajaksi maaliskuussa 2014. Hänen aikanaan on KSF Mediassa tehty useita organisaatiomuutoksia ja yhtiön hallitus on yrittänyt tehdä monia kestävään tulevaisuuteen tähtääviä ratkaisuja, mutta yhtiö on pysynyt vahvasti tappiollisena.

Teirin mukaan hänellä ja yhtiön hallituksella on ollut erilaisia näkemyksiä yhtiön kehittämisestä. Hän ei halua tarkemmin kommentoida näkemyksien erilaisuutta.

“Valitettavasti en voi konkretisoida asioita, koska niihin liittyy liikesalaisuuksia ja tulevaisuuden strategioita. Uusi johto tekee nyt uuden strategian, johon se uskoo. “

Barbro Teir on tyytyväinen kahteen asiaan, joita hän oli tekemässä kahden vuoden aikana.

”Aikaisemmin oli useita lehtitoimituksia ja yksikköjä, jotka toimivat täysin erillään toisistaan. Nyt toimitukset toimivat tiiviisti yhdessä. On käynnistetty digitaaliseen jakeluun ja digitaaliseen läsnäoloon liittyviä kehityshankkeita. On mielenkiintoista nähdä, miten ne etenevät.”

HBL.fi-verkkolehdessä Teir sanoo, että hän päätti ”ottaa aikalisän” ja katsoa myöhemmin, millaisia tehtäviä Konstsamfundetin piirissä voisi olla tarjolla.

Mitä tämä tarkoittaa?

”Tästä mahdollisuudesta on keskusteltu kanssani. Olen sanonut, että palaan asiaan syksyllä ja katson mielelläni, mitä tarjolla on. Juuri nyt siitä on liian aikaista sanoa enemmän.”

Mitä aiot tehdä nyt?

”Juuri nyt tyhjennän kalenteriani ja peruutan tapaamisia. Muutos on hyvin konkreettinen. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minulla on aikaa seurustella lasten ja lastenlasten, lukea kaunokirjallisuutta ja tehdä puutarhatöitä. Tilanne on hieman epätavallinen ja hämmentävä. Aion pitää tauon, pohtia elämää ja katsoa, miten se menee.”

Tekstiviestillä tavoitettu KSF Median hallituksen puheenjohtaja Kaj-Gustaf Bergh ei halua kommentoida asiaa Journalistille.

Teirin eroa käsittelevässä Hbl:n uutisessa Bergh toteaa, hän haluaa nyt katsoa eteenpäin ja toivottaa kaikille työrauhaa.

”Barbro Teir on tehnyt suuren työn aikana vaikeana aikana. Nyt on aika siirtyä eteenpäin. Uuden toimitusjohtajan asia on kehittää ajatuksia tulevaisuudesta. Olen edelleen sitä mieltä, että KSF Medialla on edessään hyvä tulevaisuus ja luotan uuteen johtoon”, Bergh sanoo Hbl:ssa.