Liian iso palkka toi potkut Seiskan toimittajalle

7 päivää -lehdestä vuonna 2013 irtisanottu toimittaja on haastanut entisen työnantajansa oikeuteen. Haastehakemus on jätetty Helsingin käräjäoikeuteen syyskuun alussa.
Haastehakemuksen mukaan toimittaja vaatii Aller Media Oy:ltä työsuhteensa perusteettomasta purkamisesta noin 140 000 euron korvauksia. Summa vastaa toimittajan 18 kuukauden palkkaa. Hänen kuukausipalkkansa oli noin 7 900 euroa.

Toimittaja irtisanottiin Allerin yt-neuvotteluiden yhteydessä alkusyksystä 2013. Haastehakemuksen mukaan toimittajan työsuhteen irtisanomiselle ei kuitenkaan ollut taloudellista, tuotannollista tai muuta laillista syytä, koska 7 päivää -lehden tuotantoa ei ole irtisanomisen jälkeen vähennetty. Sen sijaan lehteen oli juuri ennen irtisanomista vakinaistettu viisi määräaikaista työntekijää. Vuoden 2014 alussa Aller palkkasi kaksi uutta työntekijää.

Haastehakemuksen mukaan työnantaja on laiminlyönyt uudelleensijoittamis- ja koulutusvelvollisuutensa, koska se ei tarjonnut toimittajalle hänen kokemustaan vastaavaa muuta työtä Seiskasta. Toimittajalle tarjottiin marraskuussa 2013 töitä Fit-lehden toimitussihteerinä päivä irtisanomisen jälkeen.

Toimittaja katsoo, että työnantaja on pyrkinyt irtisanomaan hänet nimenomaan liian ison palkan takia. Haastehakemuksen mukaan toimittajalle oli myös toistuvasti muistutettu “liian korkeasta palkasta”. Hänelle tarjottiin keväällä 2014 työtä Seiskan toimittajana 2 800 euron ja myöhemmin 3 100 euron kuukausipalkalla. Lain mukaan työntekijä on oikeutettu kieltäytymään ottamasta vastaan työtä selvästi huonommilla ehdoilla.

Toimittaja on työskennellyt Aller Median palveluksessa vuodesta 2005 lähtien

Allerin julkaisujohtaja Eeva-Helena Jokitaipale ei halua kommentoida tapausta.