Tampereen toimittajakoulutus kerää opiskelumuistoja

Toimittajakoulutus Suomessa täyttää syksyllä 90 vuotta. Jotta pitkän perinteen vaiheet saataisiin elämään, Tampereen yliopisto kerää muisteluita entisiltä opiskelijoilta ja opettajilta.

Juhlasivuilla on jo jonkin verran vuosien varrella kertyneitä puheenvuoroja ja muistoja. Lähetä nyt omasi – mieluusti kuvien kera – osoitteeseen toimittajakoulutus90@uta.fi (kuvien maksimikoko 30 MB).

Toimittajakoulutuksen ysikymppisiä juhlitaan perjantaina 2.lokakuuta Tampereen yliopistossa. Juhla alkaa puolenpäivän jälkeen ja kestää hamaan yöhön. Iltapäivän pääjuhla on kello 14-16. Sitä ennen kerrotaan journalismin tutkimuksesta ja sen merkityksestä toimittajakoulutukselle.

Juhlavieraat pääsevät jo perinteiseen tapaan tutustumaan toimittajakoulutuksen sydämeen, harjoitustoimitukseen, jonka uusimman remontin on määrä olla valmis syksyksi. Remontissa ovat myös tutkintovaatimukset, joita niin ikään esitellään. Iltapuolen ohjelmassa on yhteinen illallinen yliopiston ravintolassa ja jatkot Alakuppilassa.

Helsinkiin 1925 perustettu Kansalaiskorkeakoulu aloitti “sanomalehtimiesten” koulutuksen ensimmäisenä Pohjoismaissa ja viidentenä Euroopassa. Tampereelle koulutus siirtyi 1960.