Vuoden tiedetoimittaja on Jani Kaaro

Suomen tiedetoimittajain liitto on valinnut vuoden 2015 tiedetoimittajaksi Jani Kaaron. Samassa yhteydessä myönnettiin myös kaksi tiedeviestintäpalkintoa, yksi Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -tv-ohjelman tiimille, toinen Ylen radiotoimittaja Sisko Loikkaselle.

Porvoolainen vapaa toimittaja Jani Kaaro on muun muassa Helsingin Sanomien kolumnisti ja Tiede-lehden pitkäaikainen avustaja. Palkintoperusteissa todetaan Kaaron peräänkuuluttavan tutkivaa ja pitkää journalismia, joka syventää asian merkitystä ihmisille.

Kaaro on kirjoittanut useita tietokirjoja. Vuonna 2013 hän sai Valtion tiedonjulkistamispalkinnon sekä Lauri Jäntin -säätiön palkinnon yhdessä kuvittaja Väinö Heinosen kanssa tekemästään lasten- ja nuortenkirjasta Evoluutio.

Vuoden tiedeviestintä-palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa televisio-ohjelmalle.

Nelosella esitettävä ja Yellow Filmin & TV:n tuottama Hyvät ja huonot uutiset -ohjelma haluaa olla samaan aikaan sekä viihdyttävä että tieteellisesti tinkimätön. Hyvien ja huonojen uutisten vetäjä Henkka Hyppönen nimeää ohjelman kohderyhmäksi ihmiset, jotka ajattelevat omilla aivoillaan.

Toinen Tiedeviestintä-palkinnon saaja, Ylen toimittaja Sisko Loikkanen on tehnyt pitkän uran Ylellä. Hänellä on laaja asiantuntemus useilta tieteenaloilta.