Hanne Aho Journalistiliiton puheenjohtajaksi

Hanne Aho on valittu Journalistiliiton puheenjohtajaksi. Aho voitti äänestyksessä istuvan puheenjohtajan Arto Niemisen äänin 45–32.

Äänestyksessä annettiin 79 ääntä, joista yksi oli tyhjä ja yksi hylättiin.

Valintansa jälkeen Suomen Aikakauslehdentoimittajain liiton ehdokkaana ollut Aho piti lyhyen puheen, jossa hän kiitti tukijoitaan.

Myös väistyvä puheenjohtaja, RTTL:n ehdokkaana ollut Arto Nieminen onnitteli Ahoa.

”Vilpittömät onnittelut Hannelle. Tällaiseen hetkeen tällaisessa työssä on pitänyt varautua. On kiitettävä sekä niitä, jotka ovat tukeneet ja niitä, jotka ovat esittää kritiikkiä. Joka aamu töihin lähtiessä on pystynyt katsomaan itseään peiliin. Olen oppinut virheistä ja nauttinut onnistumisista”, Nieminen sanoi.

Aho, 41, on toiminut Suomen Aikakauslehdentoimittajain liiton puheenjohtajana ja SJL:n valtuuston jäsenenä. Hän on ollut myös Otavamedian pääluottamusmiehenä vuosina 2004–2012 sekä lehdistön tes-neuvottelijana vuosina 2008 ja 2011.  Sipoon kunnanvaltuustossa Aho (sd.) on ollut vuodesta 1993.

Aho työskentelee Suomen Kuvalehden graafikkona. Koulutukseltaan hän on graafinen suunnittelija.

Journalistiliiton puheenjohtajan paikkaa tavoitteli alun perin neljä ehdokasta. Heistä Turun Sanomalehtimiesyhdistyksen Asko Lehtonen ilmoitti jo heinäkuussa vetäytyvänsä kisasta. Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen Juha Keskinen puolestaan hävisi äänestyksessä Hanne Aholle, kun lehdistön valtuutetut päättivät valita yhden yhteisen ehdokkaan kisaan.

Journalistiliiton valtuusto on koolla järjestäytymiskokouksessaan Helsingissä. Kokous jatkuu vielä huomenna perjantaina.

Journalistiliiton puheenjohtajakisa ratkesi Hanne Ahon voittoon torstai-iltapäivällä 11. joulukuuta. Kuva: Heli Saarela


Puheenjohtajaehdokkaat esittäytyivät Journalistin aiemmissa numeroissa. Lue lisää:

”Jämäkkä, rohkea ja aina töissä”

Kenestä seuraava puheenjohtaja?