Kuolleita

Edistyksellinen ja humaani toimittaja

Toimittaja Tarja Brandt-Salminen 1. 11. 1943 Lohja – 6. 6. 2024 Lohja

Yleltä eläkkeelle jäänyt toimittaja Tarja Brandt-Salminen kuoli lyhyen sairastamisen jälkeen Lohjalla 80-vuotiaana.

Brandt-Salminen tunnettiin etenkin uutisäänenä. Hän oli käynnistämässä Lohjalla Ylen aluetoimituksessa paikallisten uutisten toimittamista vuonna 1990. Uutisissa häntä kuultiin vuoteen 2006 saakka, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Brandt-Salminen taisi ajatella kuten Madeleine Albright, jonka mukaan naisille, jotka kohtelevat toisia naisia huonosti, on aivan erityinen paikka helvetissä. Joskus hän saattoi nousta takajaloilleen koko toimituksen puolesta, jos koki johdon tekemät päätökset epäreiluina.

Brandt-Salminen oli itsenäinen ja edistyksellinen, mutta tekniikan edistyminen ja tietokoneiden tulo 1990-luvulla melkein selättivät hänet. Hän saattoi käyttää langallista hiirtä kuin kauko-ohjainta. Alun kangertelun jälkeen Tarja sai homman sujumaan.

Hän oli työkaverina ikimuistoinen ja kohteli kesätoimittajiakin kuin vertaisiaan. Hänessä kaikki oli kirkasta ja älykästä, mutta myös lämmintä ja humaania. Hänessä oli karismaa.

Kaikki Tarjan kanssa työskennelleet tietävät, miten hän arvosti ja rakasti perhettään, ”poikiaan”, kuten hänellä oli tapana sanoa miehestään ja lapsistaan.