Fokus

Käpylä-lehti tuo Katariina Krabben freelancetöihin tervetullutta vaihtelua

Katariina Krabbe on Helsingin vanhimman kaupunginosalehden Käpylä-lehden päätoimittaja.

Freelancerina työskentelevälle Krabbelle lehti on yksi tulonlähde muiden joukossa, mutta erittäin mieluinen ja antoisa sellainen. Hän kokoaa lehden yksin, mutta lehdentekoon osallistuu myös suuri joukko vapaaehtoisia paikallisia kirjoittajia ja valokuvaajia – ammattilaisiakin.

”Kun olen pitkään tehnyt töitä yksin kotona, on tosi kivaa, että tässä ovat mukana sekä Käpylä-Seura että kaikki avustajat. Käpylässä asuu paljon kirjailijoita ja muita hyviä kirjoittajia”, Krabbe sanoo.

Vuonna 1951 perustettu lehti on käpyläläisille tärkeä. Painettu lehti jaetaan koteihin Käpylän ja Koskelan alueella ja se on jaossa myös lähialueiden liikkeissä ja kirjastoissa. Jakeluhäiriöiden sattuessa kyselyjä tulee välittömästi.

”Siitä huomaa, että lehteä todella halutaan. Palautteesta näkee, että lehteä myös luetaan tosi tarkasti.”