Fokus

Kristiina Haaga on Kamera-lehden toimitus

Kristiina Haaga on Kamera-lehden päätoimittaja ja AD – ja ainoa kuukausipalkkainen työntekijä. Työyhteisöä hän kaipaisi etenkin aivoriihiin ja debatointiin lehdenteon ratkaisuista.

”Vaikka toinen sitten sanoisi, että älä nyt noin tee, voi olla, että tekisin silti. Mutta tulisi vähän mielipidevaihtoa”, Haaga sanoo.

Toisaalta hän on oppinut keräämään ideoita ja näkemyksiä muualta ympäriltään.

”Käyn alan tapahtumissa korvat höröllä. Juttelen valokuvaaja-, graafikko- ja AD-tuttujeni kanssa ja kuulostelen lukijoiden toiveita. Lehdellä on toimitusneuvosto ja laaja freelancekunta.”

Haaga tuli Kameraseuran julkaiseman aikakauslehden AD:ksi vuonna 2018. Silloin Kamera-lehti ilmestyi yhdeksän kertaa vuodessa, ja sillä oli myös erillinen päätoimittaja. Nykyään se ilmestyy kuudesti vuodessa.

”Rakastan typografiaa, värejä ja journalismia, ja tykkään työstäni valtavasti – mutta sitä on liikaa. En ehdi kaikkea mitä pitäisi, esimerkiksi hoitaa markkinointia.”

Edit 3.4.2024 klo 11.38: Lisätty täydennys jutussa kerrottuun. Kameraseura ry on päättänyt, että Kamera-lehden julkaiseminen päättyy kesäkuun 2024 numeroon, jos lehden toimittamisen tueksi ei saada ulkopuolista rahoitusta tai sille ei löydy uutta julkaisijaa.

Lue lisää aiheista: