Kuolleita

Yleissivistynyt kuuntelija

Aamulehden toimitus menetti maanantaina 4. syyskuuta joukostaan erittäin pidetyn tekijän, kun lehden pitkäaikainen toimittaja Mikko Husa nukkui pois kotonaan Tampereella sairauden uuvuttamana. Husa oli kuollessaan 61-vuotias.

Husan työura Aamulehdessä oli pitkä ja monipuolinen. Ura käynnistyi kesällä 1994 ja jatkui aina loppuhetkiin saakka. Husa työskenteli Aamulehdessä viimeisimpänä urheilutoimituksessa. Mikon vahvuudet niin työ- kuin yksityiselämässä olivat samat. Hän oli äärimmäisen kärsivällinen ja lempeä, hauska, idearikas, helposti innostuva ja pelotta päättömiinkin tempauksiin heittäytyvä.

Mikon monipuolisen työuran taustalla oli muun muassa hänen laaja yleissivistyksensä. Mikon kanssa pystyi käymään pitkiä keskusteluja yhtä hyvin Viidakon tähtösistä kuin eduskunnan istunnoista. Hän ei ylenkatsonut ketään, mutta katsoi asioita usein hyvin vinkeästä kulmasta. Erityisen syvällistä tuntemusta Mikolla oli populaarimusiikista ja urheilusta.

Mikko oli mainiota seuraa vapaa-aikanakin. Hän oli kantava voima Aamulehden toimituksen Kuulaseurassa, joka järjesti useana vuonna väkevät työntömittelöt Pyynikillä.

Kun Mikolta kysyi kuulumisia, hän kuittasi ne lyhyesti ja kuin huomaamatta johdatti kyselijän kertomaan itsestään. Kuunteleminen on hyvän toimittajan arvokkaimpia taitoja, ja sen Mikko osasi.

Kirjoittajat ovat Mikon pitkäaikaisia työkavereita Aamulehdestä.

Lue lisää aiheista: