Kuolleita

Sydän Myllykoskella

Toimittaja Reijo Kupari 29.1.1931 Myllykoski – 21.12.2022 Myllykoski

Pitkän päivätyön toimittajana useissa sanomalehdissä tehnyt Reijo Kupari kuoli kotonaan Myllykoskella 91-vuotiaana.  

Myllykoski oli Reijo Kuparille sydämen asia. Hän oli aktiivinen kotiseudustaan kirjoittaja ja valokuvaaja, Myllykosken Seudun kotiseutuyhdistyksen kunniajäsen. Kotiseuturakkaus sai juurensa sota-ajoilta, jolloin hän joutui nuorena poikana jopa kuljettamaan vainajia. 

Kotiseuturakkaus ei tarkoittanut Kuparille silti rajoittumista Myllykoskeen. Hän eli yhden nuoruutensa vaiheen Norjassa, ja matkusti myöhemmin Lapissa ja eri Euroopan maissa. Norjan lisäksi erityisesti Saksa tuli tutuksi. Pelkkä maan päällä oleva ei ollut hänen kiinnostuksensa kohteena. Myös avaruus ja maailmankaikkeus pohdituttivat häntä. 

Toimittajana Reijo Kupari, ”Reka”, tunnettiin laajalti niin haastateltavien kuin kollegojen parissa erityisesti Kymenlaaksossa. Hänet muistetaan toiset huomioon ottavana, reiluna ja huumorintajuisena. Hän oli kannustava aloittelevia kollegoja kohtaan. 

Arvokkaita rentoutumishetkiä Reka koki Oili-vaimonsa ja heidän kahden poikansa kanssa mökillään Uturissa Virolahdella. 

Vaimon kuoltua Kupari vietti viimeiset vuotensa yksin kotonaan Myllykoskella Kouvolassa. Hän oli kiinnostunut elämästä ja taitava tietotekniikan käyttäjä. 

Perhepiirissä häntä kaipaamaan jäivät pojat Sampsa ja Heikki sekä aikaisemmasta suhteesta Norjassa tytär Heidi Kristin, tämän kaksi lasta ja neljä lastenlasta.