Kuolleita

Vaatimaton joukkuepelaaja

Toimittaja Raimo Pehkoranta 19. 6. 1941 Rantasalmi – 21. 8. 2022 Oulu

Suomenmaan entinen toimittaja ja toimitussihteeri Raimo Pehkoranta menehtyi elokuussa äkilliseen sairauteen. Pehko, kuten hänen lempinimensä kuului, tuli Osakeyhtiö Liiton palvelukseen toimitusharjoittelijaksi 1962. Hänen työuransa lehdet olivat Oulu-lehti, Liitto, Iltaset ja Suomenmaa.

Hän oli monen ikäisensä tapaan oppinut lehtityön käytännössä. Hän kirjoitti paljon urheilusta, jota hän seurasi läpi elämänsä tarkkaan. Toimitussihteerinä hän oli laaja-alainen ja hallitsi uutistyön suvereenisti.
Pehko oli erinomainen työtoveri. Hänestä pitivät kaikki. Hänen ulkokuorensa saattoi olla joskus karhea, mutta sen alla oli kultainen sydän, empaattinen ja oikeudentuntoinen. Itsestään hän ei pitänyt meteliä. Hän oli vaatimaton joukkuepelaaja.

Toimittajan työn ohella Pehkon suuri rakkaus olivat kirjat. Hänellä oli oma antikvariaatti, hän keräsi kirjoja ja luki intohimoisesti. Yhdysvaltojen politiikan kuohuvia käännekohtia hän seurasi myös silloin kun muut nukkuivat. Niinpä hän myös tiesi enemmän kuin kollegansa. Siksi Liiton ja Suomenmaan tietotestit olivat vuosikymmenet hänen laatimiaan.

Lue lisää aiheista: