Kuolleita

Mielipiteiden välittäjä

Pääkirjoitustoimittaja Heikki Pennanen 30. 8. 1952 Kiuruvesi – 24. 5. 2022 Kiuruvesi

Iisalmen Sanomien pitkäaikainen artikkeli- ja pääkirjoitustoimittaja Heikki Pennanen menehtyi 23. – 24. toukokuuta 2022 välisenä yönä koronaan. Hän oli syntynyt Kiuruvedellä 30. elokuuta 1952.
Oulun yliopistossa Hepe opiskeli ensin biologiaa, mutta pian hän vaihtoi pääaineekseen suunnittelumaantieteen.

Opintojen jälkeen maatilan pojalle sopi hyvin maataloustoimittajan työ Iisalmen Sanomissa 1980-luvun alussa. Myös yhteiskunnalliset aiheet ja politiikka kiinnostivat.

Muutaman vuoden Hepe ehti olla Iisalmen Sanomien toimituspäällikkönä, mutta suurimman osan työurastaan hän toimi artikkeli- ja pääkirjoitustoimittajana. Siinä tehtävässä hän pitkälti määritteli lehden kannan oman alueen, kotimaan ja maailmankin asioihin. Kolumneja ja pääkirjoituksia häneltä ehti syntyä noin 8 000.

Hepe käsitteli myös Lukijan mielipide -sivun kirjoitukset. Tekstaripalstan hän otti sivulle jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Hepe oli pitkään yhdyshenkilönä koulujen suuntaan Sanomalehti koulussa -viikkoon liittyen ja oli innostamassa nuoria lukemaan lehtiä myös jokakeväisen Uutisviisaat-kilpailun avulla.

Vapaa-ajallaan Hepe harrasti raviveikkausta, golfia ja viime vuosina myös keilailua.
Hepellä ei ollut omaa perhettä, mutta sisarusten lapset ja lapsenlapset olivat hänelle läheisiä. Kaikki joulunsa hän vietti lapsuutensa kotipaikalla Murrolla.

Lue lisää aiheista: