Kuolleita

Tinkimätön terveystoimittaja

Terveystoimittaja Sinikka Suosalmi-Suikkanen 9. 8.  1949 Tampere – 17. 9. 2022 Espoo

Terveystoimittaja Sinikka Suosalmi-Suikkanen kuoli syyskuussa Espoossa vakavaan sairauteen. Tampereella syntynyt Sinikka opiskeli Tampereen yliopistossa tiedotusoppia.

Sinikka teki mittavan journalistisen uransa Suomen Tietotoimistossa sosiaali- ja terveysasioihin perehtyneenä toimittajana. Terveystoimittamisen etiikka ja heikompien mahdollisuus tulla kuulluiksi olivat hänelle erittäin tärkeitä arvoja.

Journalistina hän oli tinkimätön. Sinikan artikkeleihin ja uutisiin saattoi aina luottaa. Hänen asiantuntemustaan arvostettiinkin laajasti. Uutistoimituksen kollegana hän oli lämmin ja aina valmis keskustelemaan ja auttamaan muita.

Sinikan elämä mullistui vuoden 1981 lopussa, kun hän jäi leskeksi kolmen pienen lapsen kanssa. Voi vain ihmetellä, miten hän onnistui samanaikaisesti olemaan asioihin todella paneutunut toimittaja, läsnäoleva äiti lapsilleen ja jatkuvasti uusia taitoja opetellut monitaituri.

Sinikalta löytyi aina aikaa myös ystäville, kirjoille, elokuville ja jazzille. Sinikan kodit Espoossa ja viimeksi Vitträsk-järven rannalla Kirkkonummella tarjosivat tuulahduksen menneestä maailmasta, johon kuuluivat hyvin tehdyt ateriat ja emäntäänsä uskollisesti seuranneet koirat.