Fokus

Ylen mobiilijournalisti Tanja Perkkiö taipuu moneen rooliin

”En periaatteessa tarvitse työssäni muuta kuin älypuhelimen. Siinä on mikrofoni, nauhuri ja kamera, ja sillä pystyn tekemään kaiken. Ei tarvitse aina lähteä hakemaan työvälineitä toimituksesta”, sanoo Tanja Perkkiö.

Perkkiö on Yle Joensuun mojo eli mobiilijournalisti. Älypuhelimellaan hän kuvaa videomateriaalit tv-uutisiin ja äänittää haastattelut radioon sekä tekee tarvittaessa suoran lähetyksen. Perkkiön keikkarepusta löytyivät puhelimen lisäksi langaton mikrofoni ja gimbal eli kuvanvakaaja.

”Pystyn lähettämään kaikki materiaalit suoraan kentältä toimitukseen. Voin editoida kaiken valmiiksi paikan päällä tai sitten joku tekee sen toimituksessa.”

Mobiilijournalistin täytyy keskittyä moneen asiaan yhtä aikaa ja laittaa itsensä likoon.

”Ei voi piiloutua kameran taakse, vaan on oltava valmis kuvaamaan itseään.”