Kuolleita

Televisiokokkauksen uranuurtaja

Ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Kati Nappa 31.8. 1947 Nousiainen – 14. 1. 2022 EspooRuokatoimittaja Kati Nappa mullisti suomalaisen televisiokokkauksen. Nappa aloitti työt MTV3:lla vuonna 1976 Tänään kotona -ohjelmassa.
Pisimpään hän työskenteli Huomenta Suomi -ohjelmassa, jossa hän laittoi suorassa lähetyksessä ruokaa vuosina 1989 – 2003. Nappa tutustutti suomalaiset moniin uusiin raaka-aineisiin, jotka myytiin usein ohjelman jälkeen loppuun ruokakaupoista. Hän työskenteli myös Katin kanssa keittiössä, Tänä torstaina ja Keventäjät -ohjelmissa.
Uransa aikana Nappa teki lukuisia ruokareseptejä ja keittokirjoja. Hän lähti resepteissään aina vuodenkierrosta ja kannusti suomalaisia kotiruoan valmistukseen, leipomiseen, sienestykseen ja marjastukseen. Hän puhui terveellisen arkiruoan puolesta. Hänen mukaansa ruokaohjeiden tuli olla sellaisia, että kuka tahansa pystyi niiden avulla tekemään hyvää ruokaa.
Nappa toimi esikuvana monille kokeille ja ruokatoimittajille, joiden yhdistyksessä hän toimi aktiivisesti.
Eläkkeelle Nappa jäi kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen hän toimi aktiivisesti senioriyhdistyksessä. Hän rakasti myös matkustelua ja eri ruokakulttuureja.
Napalla oli avopuoliso ja kaksi aikuista tytärtä aiemmasta liitosta ja yhteensä seitsemän lapsenlasta. Viime vuodet Nappa sairasti dementiaa ja asui dementiakodissa.