Kuolleita

Pidetty graafinen suunnittelija

Graafinen suunnittelija Timo Meijer 28. 11. 1940 Helsinki – 17. 1. 2022 Helsinki

Timo Meijerin lapsuus ja nuoruus kuluivat Hakaniemen, Käpylän ja Kallion poikaporukoissa. Helsingin toisen lyseon (nykyisin Helsingin kuvataidelukio) käymisen jälkeen hän valmistui kirjapainoalalta kirjaltajan ammattiin.
1970-luvun alussa Meijer valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Mainosgraafikkojen koulusta.
Meijer työskenteli aluksi freelancerina eri lehdissä, kunnes hänet palkattiin vakituiseksi graafiseksi suunnittelijaksi Urpo Lahtisen Lehtimiehiin, jossa hän työskenteli vuoteen 1980 asti. Hän taittoi muun muassa Hymyä, Tekniikan maailmaa, Vauhdin maailmaa ja Suosikkia.
Pisimmän uran, 25 vuotta, Meijer teki tuolloin Uuden Suomen omistamassa Iltalehdessä. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2005.
Päivätyönsä ohella Meijer toimi myös Timo Elon päätoimittamien HOK-lehden ja Taiteen Maailman taittajana. 1970-luvulla hän vastasi muun muassa Otavan oppikirjojen ulkoasusta.
Meijer oli innostunut musiikista, valokuvauksesta ja kirjallisuudesta sekä ristisanatehtävistä.
Hän oli hauska ja pidetty seuramies, perheelle rakas aviopuoliso, isä, appiukko, vaari ja isovaari. Läheisiään hän muisti loppuun asti yrittäen huomioida aina tasapuolisesti heidät ja heidän tarpeensa.

Lue lisää aiheista: