Kuolleita

Urheilutoimittamisen avartaja

Toimittaja Pekka Aaltonen 26. 1. 1946 Kotka − 4. 11. 2021 Espoo

Kun koti oli Helsingissä Urheilukadulla ja isä telinevoimistelun maailmanmestari sekä kolminkertainen olympiavoittaja Paavo Aaltonen, oli kuin tähtiin kirjoitettu, että myös Pekka Aaltonen tekisi työuransa urheilun parissa.

Pekka Aaltonen työskenteli koko 40-vuotisen uransa Helsingin Sanomien urheilutoimituksessa toimittajana, uutispäällikkönä, esihenkilönä ja jälleen toimittajana.

Aaltoselle toimittaminen oli palveluammatti. Hän piti myös urheilujournalismissa tiukasti kiinni journalistisesta objektiivisuudesta, huolehti faktojen pitävyydestä, eikä kaihtanut urheilun varjopuolien uutisointia.

Aaltonen seurasi tarkasti urheilupolitiikkaa. Yhteiskunnallinen kiinnostus vei hänet myös järjestöelämään, muun muassa Helsingin urheilutoimittajien puheenjohtajaksi. Journalistiliiton hallituksessa ja eri valiokunnissa hän toimi pitkään, samoin Sanomain toimitusosaston luottamustehtävissä. Aaltonen oli 2000-luvulla kaksi kautta myös Helsingin Seudun Journalistien puheenjohtaja.

Veneily oli Pekalle tärkeää. Vaikka retket merelle jäivät kahtena viimeisenä kesänä sairastelujen takia, vielä tänä syksynä Pekka ajoi ”Mohikaanin” telakalle.

Pekka ja hänen vaimonsa Marja olivat kuukautta vaille 50 vuotta naimisissa. Kaipaamaan jäivät myös pojat Ilkka ja Jukka perheineen.