Kuolleita

Intohimoinen uutistoimittaja ja verkon moniottelija

Etelä-Suomen Sanomien verkkotuottaja Krista Koivisto kuoli syövän uuvuttamana kotonaan Lahdessa.

Koivisto pääsi jo nuorena kotikaupunkinsa valtalehteen ja ehti tehdä Etlarissa lähes 20-vuotisen uran.

Iskulause ”think global, act local” kuvaa häntä täydellisesti: Krista suoritti korkeakoulututkinnon Englannissa, matkaili kotimaassa ja ulkomailla, mutta koti oli aina Lahdessa.

Kiinnostus kotikaupunkiaan kohtaan teki hänestä luontaisen paikallisjournalistin. Verkkosisällöistä tuli hänen erikoisalansa, kun Etlarin online-deski perustettiin vuonna 2008.

Koivisto kuului työyhteisön ydinporukkaan niin ammatillisesti kuin vapaa-ajallaan. Elämänkumppaninsa Tommin hän löysi firmasta, joskin toimituksen ulkopuolelta. Yli kuudentoista vuoden yhteiselon aikana heillä oli kuulemma vain yksi riita, ja siinäkin aiheena oli ikkunanpesurättien vääränlainen käyttö.

Sairauskaan ei himmentänyt Kristan valoisaa luonnetta. Kerran selätetty rintasyöpä uusiutui nopeasti ja oli osa hänen elämäänsä yli kaksi viimeistä vuotta, mutta työpaikalla hän piti asian näkymättömissä.

Jäähyväisviestin hän kirjoitti alle viikko ennen poismenoaan, ja kertoi olevansa tilanteen kanssa sinut: ”Jatkamme täällä kotona arkista hääräystä huumoria unohtamatta.”

Lue lisää aiheista: