Media-ala

Sanoma, Kaleva ja Yle yt-neuvottelevat, Kaakon Viestintä irtisanoo

Sanoma Media Finland ja Kaleva Media ovat aloittaneet yt-neuvottelut.

Sanoman neuvottelut koskevat yhtiön alueellisia ja paikallisia uutisjulkaisuja, muun muassa Aamulehteä, Satakunnan Kansaa ja paikallislehtiä. Enintään 26 ihmisen työt voivat päättyä tai työsuhteen ehdot muuttua olennaisesti.

Kalevassa uhan alla on 20 työsuhdetta muun muassa paikallis- ja maakuntalehdissä, kuten Kalevassa ja Lapin Kansassa.

Myös Yle aloitti yt-neuvottelut uutis- ja ajankohtaistoimintansa Studio ja kuva -osastolla. Vanha studiotekniikka halutaan korvata entistä enemmän automatiikkaan nojaavalla teknologialla. Sen seurauksena 25 ihmisen työt voivat päättyä vuonna 2022.

Kaakon Viestinnän yt-neuvottelut päättyivät viiden journalistista työtä tekevän irtisanomiseen. Lisäksi työsuhteita osa-aikaistetaan.