Kuolleita

Voimistelunopettajasta tuli toimittaja

Toimittaja Esko Kähkönen 20. 4. 1927 Rovaniemi – 28. 9. 2020 Rovaniemi

Lapin alueradion pitkäaikainen päällikkö Esko Kähkönen menehtyi äkilliseen sairauskohtaukseen 93-vuotiaana.

Rovaniemellä syntyneen Kähkösen nuoruutta leimasi sota-aika. Muiden lyseolaisten tavoin hän ehti palvella isänmaata sotilaspoikana.

Esko Kähkönen valmistui Vierumäeltä liikunnanohjaajaksi ja palasi yhteislyseoon vuonna 1947 voimistelunopettajaksi. Oppilaidensa joukosta hän löysi tulevan vaimonsa Kaija Hakokönkään, jonka kanssa perheeseen syntyi kolme tytärtä. Yli 60 vuotta kestänyt yhteiselo päättyi Kaijan kuolemaan vuonna 2015.

Kähkönen ryhtyi Lapin Kansan urheiluavustajaksi ja sitä tietä hän hakeutui Yleisradion Rovaniemen toimitukseen. Tästä myös tuli hänen elämäntyönsä, ensin toimittajana ja aluetoiminnan kehittäjänä ja vuodesta 1960 alueradion ohjelmapäällikkönä.

Urheilulla oli merkittävä rooli Esko Kähkösen elämässä. Kähkösen urheiluasiantuntemus tuli kuulluksi koko Suomessa, kun hän yhdessä Pekka Tiilikaisen ja Paavo Noposen kanssa selosti suurkisoja televisioon ja radioon.

Rovaniemi oli Kähkösen innoituksen kohde. Hänen Lapin Kansan julkaisemasta kirjoitussarjastaan syntyi kolmiosainen kirjasarja Rakas Rovaniemi.

Esko Kähköstä jäivät kaipaamaan sisar sekä tyttäret perheineen.