Kuolleita

Pystykorva ei enää haukahtele

Kuolleita: Toimittaja Veikko Huttunen 31. 10. 1954 Vieremä – heinäkuu 2020 Iisalmi

Iisalmen Sanomien pitkäaikainen toimittaja Veikko Huttunen on kuollut. Hän olisi täyttänyt lokakuussa 66 vuotta.

Huttunen oli kotoisin Vieremältä ja työskenteli uutistoimittajana Iisalmen Sanomissa hieman yli 30 vuotta. Eläkkeelle hän jäi syksyllä 2018.

Huttunen pakinoi 1990-luvulla Pystykorva-nimellä. Pakinoidensa aiheet hän löysi läheltä, yleensä yläsavolaisesta elämästä. Olipa se sitten politiikkaa tai vaikkapa urheilua, hersyvin sanankääntein “Veke” vei pakinaa eteenpäin. 

Taitavasti kirjoitetut pakinat upposivat lukijoihin kuin veitsi voihin. Kun Pystykorvan murina loppui, useat lukijat toivoivat jopa vuodesta toiseen pakinoiden palaavan palstoille.

“Kerran lopetettu on tosiaankin ikuisesti lopetettu”, tyytyi Veikko usein suositusta pakinapalstastaan toteamaan.

Huttunen oli taitava sanan viejä ja kirjoittaja. Hän sai lukijat tempautumaan mukaansa aiheeseen kuin aiheeseen. Oikeastaan mikään aihealue ei ollut hänelle vieras – urheilutoimittajanakin hän toimi vuoden verran.

Huttunen oli myös palkittu toimittaja. Hänet palkittiin arvostetulla Sanomalehtien Liiton palkinnolla, kun hän voitti vuoden 2006 Paras juttu -kilpailun lehtijuttujen päivittäissarjan.

Huttusen menestyksekäs artikkeli käsitteli kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen vierailua Iisalmen Seurahuoneella. Juttu julkaistiin Iisalmen Sanomissa 20. päivänä helmikuuta 2005. 

Savo-Kainuun Journalistiyhdistys antoi vuonna 2015 Huttuselle kunniamaininnan jutusta Tontti tyhjää täynnä. Juttu käsitteli Green Fuel Nordic Oy:n bioöljytehdasta, jota suunniteltiin Soinlahteen. Tehdas on yhä rakentamatta.

Metsästys oli nuorempana Huttuselle tärkeä harrastus, kun taas vanhemmalla iällä virvelikalastus innosti liikkumaan järvillä ja koskilla.

Perhokalastuskin häntä kiinnosti kovasti, mutta se jäi valitettavasti kokematta.

Huttusta jäivät lähiomaisista kaipaamaan avopuoliso, aikuinen tytär ja sisar sekä suuri joukko entisiä työkavereita.