Nimitys

Johanna Tuuri siirtyi Maikkarilta rakentamaan Ylen yhteiskuntasuhdetta

Mikä veti Maikkarista Yleen?

Eteen tuli kiinnostava oman alan työ, johon koin osaamiseni sopivan. Ehdin olla Maikkarilla neljätoista vuotta. Poikkeuskevät Suomi-areenan vastaavana tuottajana oli opettavainen, enkä varsinaisesti suunnitellut lähtöä.

Miten perustelit Ylelle, että sinut pitää valita yhteiskuntasuhdepäälliköksi?

Olen työskennellyt oikeustoimittajana sekä politiikan ja talouden toimittajana. Samoista tiedoista ja verkostoista on yhteiskuntasuhdepäällikkönä hyötyä. Minulla on puheviestinnän koulutus, ja intohimoni on käydä keskusteluja oikeasta tiedosta, riippumattomasta mediasta ja sananvapaudesta. Tässä saan tehdä sitä työkseni.

Yhteiskuntasuhdepäällikkö ”rakentaa sidosryhmäverkostoja ja vastaa yhtiön mediapolitiikasta”. Mitä siis teet käytännössä?

Käyn yhdessä Ylen johdon kanssa vuoropuhelua omistajan, päättäjien, järjestöjen, sääntelyviranomaisen ja kansalaisten kanssa. Yleen ja media-alaan kohdistuu paljon mielenkiintoa ja uudistamispaineita, joten toivon, että voimme jatkossa olla alan keskusteluissa entistä enemmän läsnä.

Miten tenttaajaminäsi käyttäytyy johdon palavereissa?

Ihan hyvin. Olen nyt eri roolissa kuin toimittajana, mutta tiedonhankinta kysellen ja kuunnellen on avainasemassa myös tässä työssä.

Tehtäväsi on myös analysoida Ylen toimintaympäristöä. Miten korona on muuttanut sitä?

Uutisten kulutus on pysynyt korkealla, kun ihmiset janoavat poikkeusaikana tietoa. Oikean tiedon merkitys on kasvanut, ja uutismedian rooli on sitä myöden vahvistunut.

Millaiseen Yleen olet mielestäsi tullut?

Ylen strategia on juuri uudistettu, ja yhteiskuntasuhdepäällikön paikkakin on uusi. Tuntuu hyvältä olla rakentamassa uutta. Uuden strategiansa mukaan Yle pyrkii lisäämään ymmärrystä maailmasta ja vahvistamaan suomalaista yhteiskuntaa.

Kaupallisten mediayhtiöiden Medialiitto toivoo lakimuutosta, joka vähentäisi Ylen kirjoitettujen verkkoartikkelien määrää. Mitä mieltä olet keskustelusta?

Ylen lausunnossa asiasta todetaan, että tekstimuotoiset sisällöt ovat tärkeä osa julkisen palvelun toteutusta. Mikäli lakiluonnokseen tehtäisiin tiukennuksia, se estäisi tarjoamasta palvelua tasa-arvoisesti koko yleisölle ja median moninaisuus kaventuisi.

Mitä Ylen sisältöjä kulutat?

Uutisvahtia ja podcasteja, kuten Jaa, ei, tyhjiä, poissa ja Takaisin Pasilaan. Televisiosta katson eniten uutisia ja ajankohtaisohjelmia. Radiokanavista kuuntelen YleX:ää, Yle Radio Suomea ja Yle Vegaa. Lasten kanssa pelaan Pikku Kakkosen sovelluksia.

 

Johanna Tuuri, 40, aloitti elokuussa Ylen yhteiskuntasuhdepäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli pitkään MTV:ssa, viimeksi puoli vuotta Suomi-areenan vastaavana tuottajana. Muita toimenkuvia olivat muun muassa toimittaja ja uutistuottaja MTV Uutisissa. Ennen MTV:ta Tuuri työskenteli Ylessä.